Mek Google

Loading...

Sunday, November 11, 2012

Sunday Breakfast!

Assalamualaikum..selamat pagi 

Hari ini..mama seperti biasa KERJA! heheh...tapi ayah tak kerja...yelah ayah kerja belah Kuantan..memang ahad sebagai weekend.

Pagi-pagi ayah dah request nak makan sandwich sardin...erm mama ingat nak buat oblong je...senang goreng jer 3-4 ketul oblng instant..tapi ayah kata dah jemu heheheh...okey jom lah prepare sardin.

Bawang merah, bawang putih, cili dan minyak untuk menumis

Sardin setin, limau nipis separuh dan lada sulah untuk hilang hanyir. Salad dan bawang besar sebagai hiasan sandwich.

Sardin dah siap ditumis. Tambah garam secubit.

Roti bantal dihiris keping-keping.

Okey dah siap dihidang..sila la kepit sendiri..mama dah lewat ke office.

8 comments:

  1. Salam Nadia,

    hebat pagi2 nok gi kijo sempat buat breakfast ni! Mak Aji biasa buat gaul yg mentah aje, x masak pun. Yang masak lagi sedap eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat mak aji...kul 8 g keje hehehe...sy suka masak..bau limau nipis ngan bawang2 tu wangi heheh

      Delete
  2. Sempat jgak nadia wat breakfast..kalau sya..mkn nasik lemak beli la jawabnya..huhu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi satu faktor sempat..ada pembantu...selepas sy bersilat buat makan..dia bersilat plak membasuh...tahun depan dunno how lah...sebab pembantu dah nak balik..huhuhu

      Delete
  3. wah rajin betui mama naufal nie buat bekfest..sblm gie kerja..dulu pun sandwich sardin nie feveret, namun ayam sardin dah takder dah diimport kesini..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi di fiji brand apa untuk sardin?

      Delete
    2. brand yg local atau yg dr japan jer lah..

      Delete
  4. Sedapnye,saya suka makan sardin yang masak. kalo tak masak tak berapa nak selera. :)

    ReplyDelete