Mek Google

Loading...

Saturday, November 10, 2012

Ketibaan Yang Dinantikan

Salam di pagi sabtu...

Hari sabtu suasana yang sunyi di office...(sapa lah yang suka bekerja di hari sabtu kan)....:D mama suka sebab tak ada orang paksa-paksa...boleh buat kerja sendiri dengan tenang...:D

Okey ini update pasal parcel...ingat kan parcel ni dah entah kemana..sebab hampir 3 minggu..tak sampai-sampai...order dari en iskandar pada 16hb October...sampai nya pada 8hb November...mungkin berat dan banyak public holiday....en iskandar hampir nak hantar gantian dah...Alhamdulillah sampai jugak!

Benih & Tanah Growmix untuk semaian

Kacang Buncis, Bendi Emas, Dahlia, Kacang Panjang, Benih Kongsi..Kobis Cina


Then minggu lepas...ternampak pokok Rosemary...bunga nya cantik..purple lembut kecik-kecik...tengok di blog en iskandar ada jual keratan nya...order lah 1 set ada 5 keratan..cuba nasib tanam Rosemary...untuk keratan en iskandar akan pos menggunakan pos laju...pun sama hari Khamis 8hb ianya sampai...suka!!!

Keratan berada kemas dalam sampul

Taraaaa dah selamat ditanam....

Rosemary tu sampai je ke rumah terus tanam...mama guna tanah pasir, tanah biasa dan dicampur growmix sikit...nisbah skop tanah 2:2:1...:D

7 comments:

  1. Replies
    1. seronok tak terkata...tapi tanah pulak tak cukup ni..

      Delete
  2. salam.

    banyaklah nanti projek menanam ni. apa istimewanya Growmix ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi sy..growmix ni istimewa sebab semua benih yg guna tanah ni akan bercambah dgn baik...tanah yg sy guna sebelum ni biasa nya anak pokok tak tahan lama..mudah kena penyakit....

      Delete
  3. hepi gardening lah nadia...seronok byk utk ditanam tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena wat design tapak dulu...kang main semai belako..takdok tempat nak alih..
      teringin nak buat mcm yg ummu post entry tu..hahhaa tanah sekangkang naufal je ni..kang takde ruang pulak untuk dia main

      Delete
  4. Nadia dah ada pokok rosemary..nak jugak.huhu..selamat berkebun nada :D

    ReplyDelete