Mek Google

Loading...

Tuesday, November 27, 2012

Ole - Ole MAHA 2012

Panas betul hari ni...rasa berpinar-pinar mata dan berdenyut kepala tahan panas...ni baru panas dunia..fuhhh
Okey sambil cooling down...mama nak tunjuk ole-ole dari MAHA 2012 yang dibeli oleh nenek. Actually mama banyak kali highlight pada nenek jangan lupa..jangan lupa...jangan lupa...beli kan benih KAILAN...hehhe memang pemaksa la mama ni...yelah geram tak dapat nak join diorang berjalan-jalan ke MAHA 2012...:|
Benih Tomato, Terung Panjang, Bendi, Kacang Panjang Renek & Timun....satu lagi tu Miracle Tonic

Tapi nenek tak dapat beli Kailan..katanya booth yang jual benih-benih di atas dah kehabisan benih kailan..jadi nak menapak ke booth lain nenek dah tak larat...huhuh kesian pulak...:(

Tak apa lah..dari takde kan...mama tak plan lagi nak tanam bila ni..sebab benih-benih ni semua baru je mama beli dengan blog Tanamsendiri dan blog Kebun Bahagia Bersama. Cuma Miracle Tonic tu plan nak guna hari jumaat ni...mama tak prefer fluid ni..leceh nak prepare..kena sukat-sukat bagai..sangat malas...tapi dah dibeli gunakan saja lah...Anyway thanks nenek Naufal...kerana sudi membeli untuk mama...:D

Gambar-gambar lain semasa di MAHA banyak nenek ambil..tapi mama tak sempat nak copy. Mostly gambar bunga-bunga orkid lah sebab nenek suka sangat orkid!

14 comments:

  1. benih kailan susah nak dpt yer nadia? miracle tonik tu utk aper yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin mak dan adik sy dah letih nak berjalan-jalan lagi..sebab ramai org dan panas...jadi diorg amik apa yang ada je...

      kalu ikutkan kat botol tu tulis utk pesatkan pertumbuhan pokok especially lada dan terung, kurangkan serangan serangga, banyakkan buah & apa lg satu sy lupa...

      Delete
  2. Saya sempat beli benih kailan di MAHA. Ada dijual di bahagian yg ada pameran ternakan lembu, kuda, rusa dan kambinh. Baja organik yg cair pun ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. miracle tonik ni tak pasti organic ke tak..dr south africa heheh..guna pun dalam 2ml utk 1 botol air mineral..

      Delete
  3. saya baru balik dari maha,penat dan letih yg teramat sangat...besar betul kawasan dia.....nasib dekat dgn rumah...kalo x mmg x pergi la jawabnye....kedai orkid dan sayur2an mmg puas hati...besar dan cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..best nyer kalu boleh pegi sdiri..adik sy ckp msk dengan bas..kereta park kat luar kawasan

      Delete
  4. Akak tak MAHA pun..tumpang sekaki je la celoteh korang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah k.mar...sy pun mujur ada yg nk tolong beli..:D

      Delete
  5. selamat berkebun la ya lepas ni...jgn dok peram ja biji benih tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe harap-harap menjadi pokok dpt hasil..:D

      Delete
  6. assalamualaikum nadia...
    posa ye.. selamat berposa.. posa ganti ek? nani lom ganti lagi.. hari tu bulan posa skip juga 2 hari.. sbb muntah teruk.. yg lain tu nani tahan je la.. sbb sayang.. lagi pun anak2 posa.. takkan mak senang lenang tak posa walaupun berbadan dua kan.. sian anak2.. biar kita susah sama2.. posa sama2.. kan.. tapi time bulan posa tu, mmg kena marah ngan nurse.. sbb 2 kali check-up hari tu berat makin turun.. depan nurse ckp tak posa.. tapi sbnarny posa.. hihihi..
    >> pasal cheesy powder tu mmg ada jual online.. rm10 per pack.. tambah postage plak rm7, jadi rm17.. tapi nani penah nampak kat pasar pagi shah alam.. rm10 tak de la charge pos.. cuma kena minyak kete la.. hahahaha.. hari tu nani nak beli.. dah lalu tepi kete kakak jual cheesy powder.. tapi that time mr mama on bad mood.. sbb dekat 1 jam round cari parking tak de.. hampir2 dia nak balik rumah.. tapi oleh kerana nani ni degil nak gak pegi pasar tu.. dia bawa kete sambil bebel lah.. sbb jalan jem tak gerak2.. so tak berani nak bagi tau yg nani nak beli powder tu.. terkunci mulut.. hahahahahaha.. :P terukkan.. kan ada masa kita takot ngan suami.. hahahahahah ni la masanya.. masa takot kena marah.. hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup puasa ni..dh mari angan2 mcm2 nak masak apa ni...nafsu betul..
      betul dh jd mak mak ni byk kne berkorban..sekarang baru rasa kan apa perasaan parent kita..:D
      hehehhe sy pun takot kalu kena marah...hahhaha sebab org laki ni jarang marah...klu dah marah tu mmg marah sgt2..hihihi

      Delete
  7. Diana nak pergi MAHA esok lawatan kedua sebab masa pergi hari pertama buka banyak tempat tak siap. Lampu pun tak de kat main attraction.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semalam suami sy buat lawak antarabangsa...dia ada kursus 5-6hb ni..siap beria ajak sama..jom boleh ke MAHA sekali..katanya...sy jeling rasa nak tercabut biji mata...MAHA abis 2hb lah!!!!

      Delete