Mek Google

Loading...

Saturday, November 10, 2012

Jumaat Yang Menenangkan Hati..:D

Tiba nya Jumaat..hari yang sentiasa ditunggu-tunggu..:D 

Seperti biasa lepas buat breakfast untuk ayah...mama akan bergegas ke kebun...hehhehe...kalau tak bergegas..kebun akan berumpai berlalang lah jawab nya....dengan hujan yang kerap...bendasing ni mudah sangat tumbuh dengan jayanya...

Selepas merumpai merumput guna gunting besar (sampai hari ni rasa shaking tangan)...terfikir untuk ubah suai patch..patch yang dahulu nya menjadi tempat ubi kentang...mama baik pulih untuk sawi....dengan bantuan bibik ani...mama berjaya siapkan patch sebelum pukul 9 pagi...(takut lambat..appointment dengan nenek ke pasar pula)

Baik pulih tambahkan bata dan tanah

Selesai semua perkara di pasar, masak lunch segala bagai, time untuk melayan awang Naufal...teman dia bermain dengan anak kucing di rumah nenek...mama ternampak bunga cantik!..rasa nya pokok ni jenis berubi..sebab daun nya dari spesis keladi...tumbuh menompang dalam pasu pokok bunga kertas di rumah nenek...nama apa tah..nenek tak pasti...

 Nampak tak si meow..sebuk nak enterprem..:D

Di sebelah petang nya..abiskan masa membuat roti sambil relek-relek tengok TV..selepas 3 jam 45 minit..roti nya masak....roti bantalku....pagi ni buat breakfast dikepitkan dengan daging burger...untuk bekal ayah....separuh lagi bawak ke rumah nenek....atok bakar disapu dengan garlic butter..Alhamdulillah kenyang...:D

Roti Sandwich..macam bantal hehhe

Ini bekal Naufal...bubur nasi plus ubi keledek..manis! 

9 comments:

  1. salam Nadia,

    cantik bunga tu, Mak Aji ada pokok yg sama yg baru sekali berbuunga. Cukup meriah warnanya.

    gebunya roti bantal dia! teringat roti bantal zaman dolu2. roti home-made tentunya yg best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam mak aji...itu la jenis susah berbunga kut..ni kali pertama tgk bunga tu...biasa daun jer berjuntaian...

      roti tu alhamdulillah ada improvement..dh byk kali duk wat roti..hari ni ayah sy makan tanpa banyak komen..bila ditanya..dia jawab "fluffy"....heehhe

      Delete
  2. Salam nadia..mama best pandai wat roti he he..cantik bunga tu..jenis lili atau amarillys..akak ada pokok ni tapi belum berbunga..warna pun tak tau..
    Wah besar patch tu..ye la duk umah tepi..happy weekend

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam k.mar...akak tulis keyword terus sy google...cantik betul image amarillys...tumbuh tepi pagr cun kan?

      Delete
  3. sedap napok roti tuh..sy minat buat roti tp terkubur sebab takdok oven yg best..kalu dok mesti sglo jenis doh jd mango..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpo...nnt balik mesia..boleh try guna breadmaker...dlm tu kita bulih uli,peram dan terus bakar...sedar2 roti dh masak..hehhe yg cabaran nyer nk dptkan resipi yg betul2 sesuai..

      Delete
  4. Nadia,

    ni buat saya lg berkobar--kobar nak beli breadmaker nih....

    Aaiishhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila-sila berbaloi beli..lagi-lagi kalau suami dan anak2 suka mkn roti...lg best buat sdiri bubuh inti mcm2..:D

      Delete