Mek Google

Loading...

Monday, November 19, 2012

Suka Duka Bertanam

Salam Satu Malaysia

Happy betul bercuti-cuti.....lagi best balik cuti tengok tanaman dah berbuah-buah..cuma tak pasti bila boleh petik nya..
 Terung pertama mama dah besar!
Terung kedua 

Terung ketiga keempat kelima dan seterusnya tengah membesar..cuma menjadi tanda tanya...dah boleh belum petik ni?
Bunga Matahari pertama..kecik saja..:D

Selingan...

Dalam suka-suka...duka mesti ada...nah...semalam datang seekor bunny gemok gedempol...bersidai dibirai pasu...seronok ada binatang cute ni..Naufal mengekek sekali tengok...tiba-tiba terfikir..takkan saja-saja datang bersidai...alamak pokok carrots....terus berlari ke patch carrots..ermmm sah seperti yang diduga..dah botak tinggal batang saja...nasib lah labu...

Sebelah kiri patch botak

Sebelah kanan ada sikit lagi

Pagi ni wat kawad cam area rumah..banyak sisa ditinggalkan merata-rata..boleh ke buat baja ek?
Sisa Mr. Bunny

10 comments:

  1. Bestnya bercti kemana nadia?sya duk umh ja.duk pndahkn ank pokok sawi dan kailan pastu masak.huhu..wah..ada buah terung.lmbt x nk berbuah tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh cameron sini je kekeek tapi suka sayur2 sana..:D
      terung ni tanam 13.08.2012...berbunga 29.10.2012
      berbuah 14.11.2012..dalam 2 bulan la kut ni

      Delete
  2. nadia..kalau saya terung janji nampak berisi leh la petik..sebab bila dibiar besau kan kot jd matang & pahit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. orite petang ni potong lah...celur mkn ulam budu..hehhe

      Delete
  3. hehehe....dah plan ke nak masak ape nanti dengan terung ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memandangkan sebiji je br yg besar...jd wt ulam aja lah..lwn dgn ikan bakar..:D

      Delete
  4. bestnye.. nadia.. nanti dah petik, leh wat masak kicap.. nani suka terung masak kicap.. :P
    yg terung kedua tu... dia berlekok2 cam labu lah.. ye kannnn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak kicap pun best..masak berlada pun suka..tp ni sebiji ajer...tunggu batch adik2 masak nak wat masak2 kicap berlada...hehe

      a'ah berlekok..tak tau kenapa...yg 1st tu pun berlekok mula2..tapi bila besar dh kurang lekok..

      Delete
  5. Replies
    1. mula2 fikir liar..tapi pagi ni dtg pulak berpasangan mr & mrs bunny...raso nyo hok belo ni..lagi plak gemok gemok..sehat sangat..ptg ni kalu ado lagi..nak bubuh dale sangkar arwah kucing dulu..kalu tuan dio nak mesti cari kan..nak tahu sapo lah tuan ni

      Delete