Mek Google

Loading...

Friday, January 30, 2015

Berlalu 2014....Datang 2015

Assalamualaikum rakan-rakan maya,

Sebulan agaknya tak dapat menyempatkan diri menulis-nulis di sini...pelbagai sebab musabab antara nya musim banjir lah...kemudahan internet di rumah tergendala hampir sebulan...Alhamdulillah dapat rebet nanti..:D

Imbas kembali apa yang berlaku hujung tahun 2014...

- Pertengahan bulan Disember 2014 banjir besar di sekitar Pantai Timur...seminggu kemudian saya balik ke kampung untuk membantu membersihkan rumah. Rumah mak ayah di kampung (kawasan Taman Guru berdekatan dengan Wakaf Che Yeh) juga terlibat di mana paras air di dalam rumah adalah di paras pinggang. Agak terkejut dan kami tidak bersedia....semenjak rumah dibeli pada tahun 1989...kawasan itu tidak pernah dilanda banjir.

- Akibat dari hujan angin ribut yang sangat kuat...sebelah pagar rumah saya tumbang...alahai..dengan hujan yang henti-henti...kami biarkan saja pagar tu senget...susah betul nak keluar masuk kereta..semalam baru dapat pagar baru selepas 3 minggu menunggu.

- Seminggu sebelum berakhirnya 2014, Raeesa pula demam...agak teruk demam nya...banyak kali bertukar ubat...panas nya tak hilang..6 hari gak la panas nya on off .....bila check darah result nya border untuk ke arah denggi...tapi doktor tak mengesahkan nya denggi...susah hati betul masa tu...bila malam je merengek sebab panas...tengah-tengah malam nak kena tuam..

- Dalam masa yang sama jugak..saya dan suami kena uruskan hal pendaftaran pulang pembantu rumah...kami bercadang untuk hantar nya pulang pada awal bulan Januari, tetapi tergendala, jalan dari Kemaman ke Kuala Lumpur terputus di sebabkan banjir besar di kawasan Temerloh. Berjaya hantar pulang pada 18hb Januari 2015...sempat la sebelum permitnya tamat pada 22hb Januari 2015...kalau tak saja kena abiskan duit pula untuk lanjutkan tempoh permit...:p

Apabila melangkah ke tahun 2015...Alhamdulillah rezeki datang

- Awal Januari 2015..saya terima panggilan dapat tawaran kerja sebagai Internal Auditor....dan dalam minggu yang sama juga saya disahkan berbaby lagi....hihihihi.....(masih rasa tak percaya)...apa pun Alhamdulillah dengan rezeki-rezeki ini. Harapnya mudah dan selamat semua urusan saya.

14 comments:

  1. Salam nadia,

    first of all tahniah rezki melimpah ruah tuh...heheh...wah naufal kena jd abg besar2 lah yer adik semakin bertambah..seronoknya kan..
    rumah mak kat kg jugak hampir dinaiki air nasib baik tak sampai sbb tinggi lg tp umah jiran sebelah dah naik dah..mmg terkejut & tk disangka2 kan banjir kali nie..

    ReplyDelete
  2. salams nadia

    tahniah....dimurahkan pelbagai rezki:):)
    take care mama:)

    ReplyDelete
  3. Assalam Nadia.. lama tunggu cerita Nadia..dah selesai urusan banjir ke.. rumah Pak Sedara arwah suami di Tanah Merah teruk juga... berlumpur dan selut ..

    ReplyDelete
  4. Thniah Nadia, lama tak bersiaran, rezeki selpas musibah, syukran dan thniah ada baby baru...

    ReplyDelete
  5. waalaikumusalam...Alhamdulillah...terima kasih semua..:D
    banjir kali ni mmg belah kelantan sana tak ready langsung...tak pernah naik air..tiba-tiba naik...dengan takde elektrik air bekalan makan semua...jd panik gak la..umah memang kne basuh lebih dari 5 6 kali...berselut lumpur hanyir cuma tidak lah setebal di Kuala Krai, Tanah Merah n Gua Musang...diorg lagi teruk kena.

    ReplyDelete
  6. Dalam pada terkejar-kejar itu-ini-sana-sini dpt pula berita yg sweet Nad.
    Kakak mestilah jadi salah seorang teman blog paling happy dpt berita macam in.
    Congratulation dear!

    Jaga diri, jaga kesihatan... moga baik-baik semuanya.

    ReplyDelete
  7. Wah banyak betul rezeki permulaan Tahun ini, Tahniah.
    Dah nak timang anak no. 3 ya tahun ni, Congratulation.
    Syukur Alhamdulillah dapat juga rezeki kerja di tempat lain.

    ReplyDelete
  8. kaknoor jenjalan singgah follow sini, tahniah ya rezeki bertambah...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah...tahniah nadia...rezeki mencurah2...

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum puan..pn ada fb tak? saya berminat sgt tgk lily peach puan update dl blog 2013 dulu...kalau pn xkisah, saya nk mintak beli benih tu blh x pn.saya bminat sgt...:( tq sudi bc dan bls comment ni ye

    ReplyDelete
  11. Salam Nadia,

    Patut lah lama senyap. Banyak betul dugaan kan? Tahniah dear atas dua perkhabaran baik itu. Jaga diri, jaga kesihatan.. In shaa Allah semua di permudahkan. We miss your update lah babe!

    ReplyDelete
  12. Assalam Sis..lamenyer x update blog..dah abis pantang ker..? :)

    ReplyDelete
  13. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete