Mek Google

Loading...

Monday, December 31, 2012

Tuaian Disember 2012

Salam...

Beberapa tuaian mama pada bulan ini.

Tuai pada 06hb Disember 2012

Kailan, Bayam Malabar, dan Terung Bulat

Tuai pada 15hb December 2012

Lengkuas Muda dan Tua

Tuai pada 19hb December 2012

Sawi Hong Kong 2 pokok, Sawi Dwaft berpokok-pokok, Terung Bulat 1 biji, Cilipadi seperti biasa 1 biji

Tuai pada 21hb December 2012

Ulam raja - routine hari Jumaat untuk dimakan dengan budu dan ikan panggang!

Tuai pada 24hb December 2012

Cilipadi, Terung, & Bayam Malabar

Tuaian pada 27hb December 2012

Ubi kentang 3 beradik
Tak sangka ada ubi..mama cabut pokok nya sebab mati terlebih air hujan...so happy even kecik..jadi lah mama bubuh dalam bubur Naufal.

8 comments:

  1. Salam,

    waaaa....bestnye. makin meriah dah kebun mamanaufal. Kentang tu comel sangat....ni yang bagi semangat nak menanam lagi ni. Banyak tuaian nadia. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuai sikit2 je..itu semua tuaian utk bulan disember campurkan semua..kentang tu mmg kecik comel..hahah alhamdulillah ada jugak boleh mkn..ni tunggu keledek pulak...:D

      Delete
  2. Sawi dwarf...wah...sya pnya duk kecik cmtu ja..huhu...taknpayah pi kdai beli sayuq dah ni nadia...byk sayuq da tu...he...bayam malabar tu sedap dak nadia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sawi tu alhamdulillah makin improve pembesaran sebab sy tutup ngan jaring hitam..kalau tak abis la ronggak..
      bayam malabar sy try buh dlm ns grg, grg ngan tpg tempura..tak berapa minat nk mkn sebab bau dia kuat..mcm bau tanah terbakar..tapi pokok nya cantik..ramai jiran yg tanya pokok apa..sy harvest jugak supaya pokok nya rimbun & bercabang..klu tak dia menjalar selari je..

      Delete
  3. Assalam nadia,

    best nyoh buleh make sayur fresh sokmo dok.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat best dan excited tgk makan hasil tanam sendiri..hehe

      Delete
  4. Selamat Tahun Baru Mama Naufal, wah berkilat-kilat tuaian nya memang syok nampak sangat fresh. Terung kita bilalah nak cepat besar ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Tahun Baru Diana..:D
      terung lambat nak membesar kan..tapi once berbuah..memang laju berbuah hehe

      Delete