Mek Google

Loading...

Wednesday, December 19, 2012

Rooting Powder

Salam

Hari rabu mostly blogger tepek gambar saja tanpa berkata-kata...sebab gambar nya sahaja boleh menceritakan apa isi hati blogger tersebut...tapi mama rasa tak lawas kalau tepek saja...kena bertulis-tulis jugak....lagi pun gamba yang ditepek tu tak boleh bercerita by itself...hehehheeh..tukang amik gamba ni tak pro lagi ni....heheh


Semalam tunjuk ni kat nenek..hahah nenek kata apa tu..serbuk koko kah? Ini rooting powder atau penggalak akar...officemate mama Kak Hasniza kasi sikit...heheh thanks Kak Niza. Tapi ni bukan sikit ni sangat banyak occay..guna pun tak sampai sesudu.

Kak Niza beli dari En. Iskandar dari blog Tanamsendiri.com...kak niza sekarang pun tengah bergiat dalam bercucuk tanam...terbaru Kak Niza tengah gigih tanam jagung!..bertuah Kak Niza ada tanah laman yang luas boleh tanam macam-macam...:D

Okey dengan ada nya rooting powder ni..mama fikir nanti nak celup batang pudina, batang tomato, batang selom, batang daun sup dan apa-apa batang tanaman yang susah sangat nak hidup. Sekarang jom tengok-tengok blog En. Iskandar untuk cara penggunaan rooting powder ni. Jom click! - http://www.tanamsendiri.com/search/label/rooting%20agent 

9 comments:

  1. Salam,

    Best la lepas ni banyak yang boleh di tanam semula. Ada rooting powder sekejap je la pokok tu bercambah balik. :)

    Happy garden,updated2 la selalu ya nadia... :)

    ReplyDelete
  2. Salam..nanti tunjukkan step by step.. K Mar ada benda ni..tak tau teknik2 nya he he

    ReplyDelete
  3. ini yang excited ni cepat eh bercambah...nak buat untuk daun sup..susah sgt nak hidup nya...ni baru nak tanya-tanya en iskandar tu...nanti sy update cara guna nya yer..hehehhe..:D

    ReplyDelete
  4. Nadia..bak sikit.hehe..ni guna utk pokok yang barbatang ajala ya...bunga kertas bley kut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh guna kat ranting bunga kertas...kwn sy ckp la..sy tak penah try lg..

      Delete
  5. hai hai... nampaknyer penuhlah garden cik nadia nanti yek! seronoklah menanam

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap-harap gitu lah...heheh tapi skang ni hujan lebat...nak jenguk kebun pun tak boleh...rumpai makin galak meninggi

      Delete
  6. best, best.. ini nak jimat masa.. lynn dah try kat pokok tomato & bucida..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni buat sy excited ni..tak sabar tunggu esok jumaat kt sini weekend..baru boleh bereksperiment..:D

      Delete