Mek Google

Loading...

Wednesday, December 26, 2012

Cuti Krismas!

Salam,

Okey sementara system human resource untuk update cuti dimuat turun dalam laptop mama ni..meh mama nak curi masa update blog...hehehhe..menyempat jugak tu...:D

Semalam cuti..mama abiskan masa dengan Naufal dirumah saja...ayah keno kijo..huh bosan!
Hujan takyah cerita lah..macam tak bagi peluang langsung pada matahari nak senyum...jadi pagi-pagi macam biasa breakfast dulu...Naufal - bubur...mama & ayah - nasi goreng campak-campak..heheh

 Bubur nasi, ubi kentang & ketam ball

Nasi Goreng campak apa ada..Alhamdulillah kenyang sampai lunch..

Selepas dah kemas rumah...alahai sangat lah bosan sebab TV pun ala-ala tak mau bersiaran sebab angin kacau signal astro...dush lagi bosan! Mula la tertinjau-tinjau kebun dari tingkap..tapi hujan tak boleh la nak beraksi..


 Completely rebah petang semalam..





Geram betul nak betulkan semua yang senget-senget tu..tapi fikirkan hujan..kang ada demam pulak...kena mc cuti bagai pulak if demam terjangkit pada anak...so mama tenung jelah mereka-mereka dibelai hujan dan angin.

Manakala Naufal pulak sibuk redo menyapu...haih sapu lah Naufal...sementara akak bibik takde ni....:p


Rajin betul buat benda yang tak disuruh ni

Lepas dah mandi pagi..hujan sejuk-sejuk Naufal pun layan tido...lepas kekenyangan makan bubur...bosan agaknya..TV tak boleh tengok..ehem mama pun layan tido jugak lah...tengok kebun macam sakit hati je hahahha...maka tido sampai lah ke tengah hari...bagus tak???


Maka dihari cuti Krismas semalam...mama tak dapat manfaatkan betul-betul...sangat tak productive...
Mungkin semalam hari yang mendung bagi kebanyakkan orang disini...banyak area mula dinaiki air, jalan sangat jem sebab jalan utama ke kuala terengganu melalui kemaman ni under construction membuat jambatan..sangat teruk (mama datang keje 2 jam lebih stuck..padahal jarak hanya 15km - kalau naik basikal pun sampai dalam 30 minit)...manakala jalan alternative dinaiki air..ada beberapa rakan office mama rumah mereka dinaiki air....semoga Allah permudahkan bagi mereka menghadapi ujian dan cabaran Nya....amin.

8 comments:

  1. ASSALAMUALAIKUM NADIA...
    lebatnye hujan.. abis condong semua...
    smlm cuti x-mas nani gi beli baju sekolah kimi, (no.2), persiapan sekolah, siap gunting rambut semua skali.. dah siap semua persiapan.. lepas tu gi jumpa MIL kat umah adik ipar.. sbb MIL baru sampai je sini lepas kitorang melawat adik ipar sabtu lepas.. so gi jumpa MIL plak.. dah kebetulan cuti kan.. lepas tu balik umah malam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam nani..kira banyak la jugak xtvt awk..sy jugok terconggok kat umah nak kuar hujan malas pulak nak basah-basah..jimat guna kain musim ni hehhe..sebab basuh tak kering langsung kena hantar dobi..satu kerjaan pulak..:D

      Delete
  2. Salam Nadia
    Kiranya area umah nadia nie tak terperangkap ngan banjir lah yer...naufal pun nampak bosan yer dok terperap dlm umah..heheh..
    yg pasu tuh blh alih kot letak tp tak kena ujan..kalau standby awal2 blh ikat pokok dgn pancang..taklah rebah sgt ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. banjir tak..sebab area tinggi..tp bahagian yg rendah dh naik sampai paras pinggang...
      a'ah betul2 kalau pasang pancang elok2 ok kut..sbb tk expect angin tu..takat hujan je..yg pasu tu sy terdaya tarik sorg-sorg ke tepi...sgt berat...tapi tempias...msk air jugak..huhu

      Delete
  3. As-Salam Nadia,

    kalau tengok pada kesengetan si ulam raja tuh, kuat jugok angin tuuu....harap2nyer semua pokok2 tuh dapat bertahan di musim banjir ni....

    by the way, nasi goreng campak2 itu sangat menggoda (sebab saya suka nasi goreng!!!)...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam dini,
      nasi goreng campak takdok mood ngan takdok bahe dlm fridge..huhu
      oh ya..naufal takmo make lah oat..dio nangis..mace kno pakso make..jadi takut rugi oat tu..sy campor dale puding roti..bulih tehe raso dio..

      Delete
  4. Boleh Naufal puas bermain dengan mamanya di dalah rumah masa Krismas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat puas aunty diana...naufal keliling satu rumah dengan penyapu..:D

      Delete