Mek Google

Loading...

Sunday, December 16, 2012

Pokok Carrots Berdaun Lagi

Kembali memberi harapan:

Taken on 10hb Dec 2012


Hari Khamis (13hb Dec) lepas mama tak kerja....dapat MC sengugut plus sakit perut salah makan rojak nenas agaknya. Dah siap beruniform bagai....elok dalam jem perut, pinggang memulas sesangat..mama buat U-turn balik rumah selepas informed company doctor. Huhu sakit berpeluh-peluh tahan diri..what a day...
Pada petang nya getting better mama tenung kebun-kebun..then keluar beli jaring untuk lindungi daun-daun baru carrots dari dibuat ulam dek che nab lagi....balik terus pasang...terkial-kial jugak nak pasang..mujur ada cik kak bibik..boleh jugak tolong-tolong pegangkan apa yang patut. Mama tersalah beli jaring dawai yang halus sangat..lembik plak tu..huhu

Gini rupanya..guna kayu untuk dirikan jaring dawai ni

Close - up...Harap-harap che nab takleh lompat la kan..hehehe

9 comments:

  1. moga moga cik nab tidak mengganggu lagi.....amin

    ReplyDelete
  2. Cik Nab memang suka makan daun carrot juga. Kalau di sini habis dimakan oleh family burung.

    ReplyDelete
  3. hehehe..tahniah nadia atas pagar utk che nab tuh..semoga tak berjayalah kali nie. kalau yg juara lompat galah tuh tak tahulah...hehe

    ReplyDelete
  4. Subur2 carrot yang nadia tanam...lepas ni tak chance la en.nab nak mengganas......gigit rumput je la lepas ni. keke....

    ReplyDelete
  5. Harap-harap macam tu la..takde peluang dah utk pasangan cik nab mkn daun carrots ni...kalau boleh lompat jugak..alamat nyer mmg tak de rezeki la menanam carrot lg..:D

    ReplyDelete
  6. jalan-jalan terjumpa blog ni.. suka tngok kebun org :) nak tnya carrots ni hidup ke dengan cuaca kat malaysia? teringin jugk nak try tanam carrot

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun cuba-cuba ni..tunggu lagi sebulan lah kut..tgk hasil ada tak heheh kalau ikutkan bulan ni dah boleh try korek-korek..tapi che nab dah buat ulam abis daun..ni tumbuh balik daun-daun tu

      Delete
  7. caiyok-caiyok... hari hujan nanti lagi subur dia..suka air pokok ni

    ReplyDelete
  8. hm..lynn takder luck dengan carrot.. habis cabut sumer ganti pokok lain

    ReplyDelete