Mek Google

Loading...

Wednesday, December 12, 2012

Egg Benedict Cheese

Selamat Pagi...:D

Simple breakfast untuk family mama hari ini..30 minit siap!

Sapu butter pada ramekin

Lipat wholegrain bread dan tabur cheese, lada sulah & garam. Untuk Naufal without lada sulah & garam

Pecahkan telur ke dalam & renjis sedikit lada sulah

Kukus 20 minit. Kalau nak separuh masak kurangkan masa. Tapi for baby better full cooked.

Tara..dah siap. Letak sos cili sedikit and ready to ngap!

Resipi asal di blog http://heavilyspiced.blogspot.com sangat suka tengok macam-macam resipi for baby ada di sana. Nak resipi mudah dan cepat siap untuk baby dan seisi keluarga sila lah jengah-jengah disana...:D

11 comments:

  1. Tak penah buat ni..telor kukus. .naufal suka ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula try td..roti lembut ja...boleh la naufal kunyah..klu tak senget2 mata tu kunyah roti

      Delete
  2. wallla nadia, super duper easy nih...dulu-dulu saya pernah buat sekali untuk amzar, tapi masa tu dia takmo makan pulak mende alah ni....

    tapi saya tak terfikir pulak boleh juga di'modified' utk sarapan dewasa kan....

    okehlah, balik nanti mahu beli telur dan roti...

    thanks for the idea....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhah 10 minit prepare..pastu berlari siap utk g keje..part letak sos tu jd sedap utk dimkn org dewasa..hehehe

      Delete
  3. eh nampak sedap pulak nadia bila dah masak yer... simple tapi menarik..boleh cuba nampaknya tuh..

    ReplyDelete
  4. Banyak idealah mama naufal ni. Untung Naufal :).

    ReplyDelete
  5. sila-sila try ummu..sy suka masak sepenuhnya..kalau half-cooked berlendir takleh g nok tele..heheh

    hehheh idea dpt dr blog2 org lah diana..pastu adjust ikut kesesuaian bahan dapur yg ada..naufal kuat mkn..jd mama kne lebih gigih memasak huhuh

    ReplyDelete
  6. nampak macam telur separuh masak cicah dengan roti. Tp sebab kukus,mesti roti sangat lembut. hehe...

    leh try ni,nampak sedap.

    ReplyDelete
  7. diana sila-sila mesti kanak-kanak ribena awk suka heheh
    ibu qis..nmpk separuh msk sbb basah2 kukus kan..klu msk oven mungkin nampak kering..resipi asal siap letak carrot..tp sy takdak stok carrot heheh

    ReplyDelete
  8. eh.. nadia.. kreatif la.. tak penah lagi wat camni.. leh try gak ni.. kot2 malas ke.. leh wat gak eh.. mcm sedap sebab letak cheese.. :) telo pun ado.. lagi best.. kan..

    ReplyDelete