Mek Google

Loading...

Sunday, December 9, 2012

Homemade Chicken Nugget

Salam & selamat pagi,

Pagi-pagi breakfast makan nugget ayam dan nasi goreng kampung..niat asalnya buat nugget untuk Naufal..sekarang pantang tengok orang makan..dia pun nak makan...kesian asyik mamah biskut aja...jadi mama rajinkan diri sikit...buat nugget ayam.

Sarapan Pagi untuk ayah Naufal

Nugget yang belum digoreng untuk bekalan Naufal

Resipi Homemade Chicken Nugget:

5-6 keping isi ayam dipotong kecil dan dikisar lumat
Setengah batang carrot dicincang dadu
Sesudu besar mustard
Sesudu besar breadcrumb
Sebiji ubi kentang direbus dan dilenyek lumat
Garam setengah sudu kecil
Sesudu besar mozarella cheese
Sebiji telur

Semua bahan digaul rata. Bentukkan campuran mengikut kreativiti. Golekkan diatas breadcrumb dan goreng dalam minyak yang panas.
Okay makanan untuk buah hati sudah siap...boleh ke office dengan tenang. Jom lah start kerja di pagi Ahad yang sejuk ni..:D

4 comments:

  1. nie nugget khas utk naufal atau sesuai utk sebarang usia..? hehehe..sy buat tak letak carrot ngan kentang..mungkin cr nadia nie pun best gak ..leh cuba..nampak sedap tu

    ReplyDelete
  2. hehehhe khas untuk naufal...tu taruk kentang ngan carrot..tp ayah dia pun mkn je..sebab untuk kita sy suka taruk bawang putih, lada sulah, lada hitam sikit..

    ReplyDelete
  3. Terjamin kalau buat nuget sendiri kalau nak compare yang frozen punya. Tah ape yang diorang taruk dalam tu. :)

    Nuget naufal sedap sampai mama dan ayah pun makan. :)

    ReplyDelete
  4. kalau yg frozen byk lemak kut..takut naufal jd terlebih montel heheh
    nugget ni tak boh lada sulah dan lada hitam..jd rasa nyer utk adult tak berapa best..tp layan kan aje..hehehhe

    ReplyDelete