Mek Google

Loading...

Thursday, April 25, 2013

Ole-ole Rakan Maya

Salam,

Alhamdulillah, rezeki betul bulan ni dimana sekali lagi mama menerima benih dan anak pokok kongsi dari rakan maya...hasil dari penglibatan mama sebagai blogger mengenai tanaman & perkebunan. Kiriman ini dari Saudari Nur Suhaila yang berada di Sepang Selangor. Terima kasih banyak-banyak semoga Su sekeluarga dirahmati & diberkati Allah s.w.t. amin.






Lempoyang dan serai wangi belum sempat ditanam....ini pun curi-curi masa di malam hari duk diam-diam dibelakang umah heheheh...malam ni sambung tanam. Mama busy mengalahkan menteri besar sekarang ni...sempena majlis makan malam syarikat. Tadi semasa membeli torchlight dan battery untuk majlis di kedai RM2...sempat mama jeling pasu plastik yang bermacam size berharga hanya RM2 sebiji.....nanti boleh lah shopping pasu yang besar-besar di sana...murah!  

14 comments:

  1. owh.. murah tu pasu tu...
    tadi pun nani ke kedai rm2.. tapi tak sempat nak jeling pasu.. sbb rush double parking kete lagi pun... nak cari pasu dan tanah.. hmmmm
    banyak nye kiriman.. macam2 ada... bertuah badan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah next time nak beli situ...pasu kt atas ni size sederhana je..pun rm2.50

      Delete
  2. kat sg buloh Lynn dpt bargain pasu plastik, pun RM2..yg gantung pun sama harga..dia tak bagi? buat muka samseng! heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha Lynn yg ayu mcm mnr lah rupa ya bila jd samseng

      Delete
  3. murahnya hati saudari suhaila tu

    ReplyDelete
  4. Seronok bila dapat pokok yang kita idamkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..comel2 pulak tu untuk mkn pun boleh..jd pokok hiasan pun boleh

      Delete
  5. Salam nadia,..wah da interframe pulak herba2 tu dlm blog nadia yerk...comel pulak tengok nadia letak seketul2 dlm pasu...alhamdulillah selamat dan sudi terima.. rezeki dariNya kita kongsi2kan :) - suhaila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgk comel pokok ya...tu sy buh dlm pasu...nanti kembang lagi comel..boleh jd hiasan laman..nk letak direct kt tanah takut tak hidup tanah tak elok

      Delete
  6. wah murah rezeki alhamdulillah. seronok dpt byk herba, dpt buat herb garden plak. yg gmbr no.4 tu apa ye? dya ada nmpk kat garden luar, tpi tak sure apa benda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cekur purple...wat ulam ns kerabu...klu nenek sy dia ckp cekur merah cekur Putih...Putih tu yg hijau biasa tu

      Delete
  7. Semoga murah rezeki Eila. Diana punya belum sempat tanam, hari ni nak clearkan patch pastu tanam ole-ole dari Eila :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah settled tanam semua pokok...biji benih nix time..pasu abis Dah..kne pi borong pasu kedia dua ringgit pulak...:D

      Delete