Mek Google

Loading...

Tuesday, April 2, 2013

Permasalah Blog

Salam,

Di sini mama nak minta jasa baik para rakan blogger semua. Blog "Pencinta Alam,Pemakan yang hebat Penyayang pada keluarga" pemilik Ibu Qistina mempunyai masalah di mana blog nya tak updated pada blog list para rakan blogger walaupun Ibu Qistina sentiasa update blog nya. Jika ada jawapan pada permasalahan ini sila lah inform..terima kasih..:D  

11 comments:

  1. aah la.. takde dlm list blog.. walaupun dah cek mmg namanya ada.. tapi tak kuar kat thumb..

    ReplyDelete
  2. kalau kita tgk mcm ibu qis tak update blog since 2 weeks..sy fikir sbb tukar template

    ReplyDelete
  3. Salam,

    Terima kasih banyak2 nadia atas posting ni. Dah lama dah rasanya tak updated. Dah masuk feedburner dan ping pun tak jalan,resync pun tak jalan. Transfer blog pun tak jalan, mcm2 dah buat dekat feedburder tapi tak ok jugak. tak tahu di masa silapnye. Jika ada sesiapa yang sudi membantu ribuan terima kasih saya ucapkan. Terima kasih banyak2 nadia atas posting ini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba ubah ke classic template..
      mmg banyak keje sket.. sbb kena arrangekan balik nanti..
      mudah2an berhasil..

      >> saya pun baru je tukar ke classic template..
      lepas arrange semua baru dapat masukkan button reply ke bahagian komen..
      >> mana tau kot2 berkesan untuk ini gak..
      >> waktu blog saya hari tu tertungging, mmg sedey sangat.. rasa nak panggil yg pakai tolong watkan.. tapi alhamdullillah.. setelah seharian berhempas pulas.. akhirnya jadi gak... blog berwajah baru walaupun tak seindah mana..

      Delete
  4. kut ada yang tahu kan boleh settlekan kat sini

    ReplyDelete
  5. cuba this way...

    It looks like the issue here is that when you tried to connect your blog to FeedBurner, you entered your blog URL in place of the URL of your FeedBurner feed.

    In order to connect your blog correctly to FeedBurner, first disconnect from FeedBurner at Blogs > Settings > Feeds.

    Then go to FeedBurner. If you haven't yet, you can create a FeedBurner feed for your blog now. You'll see a space that says "Burn a feed right this instant" where you can enter your blog URL or feed URL and it will prepare the feed for your blog. When you're finished (or if you've already done this - in which case you'll see a FeedBurner URL there) just highlight and copy the URL for your FeedBurner feed.

    Then, just go back to Blogs > Settings > Feeds and click Connect to FeedBurner and enter your FeedBurner feed URL at the prompt. You might need to remove a small space in the URL after the slash and before the feed name, so do that if so, and click OK. You're done!

    To learn more about connecting with FeedBurner, please see:
    http://help.sixapart.com/tp/us/connec...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah cuba tp tak jalan,dah padam feedburner dalam setting dan masukkan balik lepas ping pun x jalan. the nuclear option resyn pun dah buat tak jadi jugak. Agak2 nye kene report dekat derang kut. tah mana silapnye. ???

      Delete
    2. mungkin kena google lagi tuh opsyen nyerr...ade tuh ade jd kat saya kejap..nasi baik ok baik ..cuma 1 jam jer lah...

      Delete
  6. yup cuba try step yg ummuaidan bagi tu.. rasanya akan kembali ok balik.. :)

    ReplyDelete
  7. ooo...byk betul blog yg ada masalah ni..nasib baik belum jd kat blog sendiri. kalau x haru juga ya

    ReplyDelete
  8. alamak belum selesai lagi ye.. K Mar memang blurr... kut - kut dekat setting basics tu ada usik apa2 tak.. eg publishing dan permission ...

    ReplyDelete