Mek Google

Loading...

Monday, April 15, 2013

Adab Di Meja Makan

Salam selamat pagi,

Jumaat pagi lepas, Naufal bangun terlebih awal...jadi sempat lah dia duduk makan bersama ayahnya bersarapan pagi. Mama buat sandwich dan burger jer...

Kebiasaannya, Naufal tak dibiasakan duduk dikerusi meja makan...biasanya mama letak di walker atau pun duduk bersila di bawah aja. Kali ni mama saja letak Naufal kat kerusi orang dewasa. Mula-mula alhamdulillah elok duduknya...tak kacau ayah makan. Selepas ayah selesai makan..Naufal mula nak makan sendiri. Tidak lah mama benarkan...jadi Naufal mulalah membuat pelbagai memek muka heheheh


Sangat sopan tunggu disuap


Okey dah mula pegang sana sini..dan mintak nak makan sendiri


Apabila kemahuan tidak dituruti...membuat muka hodoh pastu menjerit sesuka hati...

Ini lah peel awang sorang ni....menjerit memang nyaring sekarang ni...kadang kalah baby girl!

19 comments:

  1. Assalamualaikum nadia..
    hehehe.. mula2 sopan.. lepas tu mcm2 perangai.. sib baik dia tak panjat atas meja tu kan.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah makin banyak benda Naufal mula retikan diri nak buat....panjat atas meja belum..Naufal ni dia jenis takut sikit...heheh not kind of hero malaya

      Delete
  2. Nadia..elok letak dia atas baby chair nie...lama2 makin nakal dah takleh nak makan lak mak & ayahnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baby chair kat umah dah simpan dlm store...sbb telentang ke belakang..kalau mkn kat umah je lama2 nak buat perangai..kalau kt kedai elok pulak duduk dlm baby chair..makan sampai abis

      Delete
  3. Salam nadia,

    hehe....geram gambar paling last tu.....acik rasa nk gigit je tgk naufal punya muncung tu hehe..... Qis pun x mo duduk baby chair dah...nanti dia panjat keluar melompat2 dalam baby chair dia. kita la pulak yang menjadi tarzan a.k.a detective penyelamat takut2 kalo jatuh ke..huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha sy kalau dia buat muka hodoh ni..sy tarik mulut..:p
      agenda jatuhkan diri ni dh byk kali...ntah berapa kali lg lah nk jatuh nya tu

      Delete
  4. Replies
    1. heheh keadaan comel sekejap saja...lepas tu siap kena mop lantai umah..anak oh anak

      Delete
  5. paling suka gambo nombor satu, jejaka sopan

    ReplyDelete
    Replies
    1. naufal ni memang..kalau benda baru pada dia...dia takut sikit..jadi mula2 tu jd sopan..lepas dah rasa ok..jd gorilla

      Delete
  6. Awang sopan yang comel sungguh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah...sopan gini lah k.mar..kut mana buat pun kadang jadi penghibur hati walaupun penat melayan

      Delete
  7. gambar bwh sekali tu paling happening! hehe...comei la awang ni...dia tgh nak belaja tu nadia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka hodoh gitu...selalu ayahnya buat muka mcm tu...peringkat sekarang mmg mudah sgt meniru apa2 yang kita buat..

      Delete
  8. salam nadia :)
    aloh, comeynya naufal rasa nk cubit jer pipi dia yg tembam tu. hehe..

    ReplyDelete
  9. assalammualaikum Nadia,
    hehehe cian Naufal, mama sengaja buat dia tarik muka geram, siapa tak marah lambat sangat nak hidang makanan hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naufal bkn hidang lambat aja dia jerit..kalau terlambat sikit suap pun dia jerit..padahal dlm mulut ada lagi makanan

      Delete
  10. High blood pressure is its potential effect on cholesterol,
    let alone blood pressure. Unethical practices in student loans people?

    A campaign contains a collection of related ads
    or offers. Ashok Gadgil is the director of the Center for Civil Society CCS based in South Africa by
    the joint venture between Research in Motion RIM.

    You can indicate you are male but pregnant, and maybe a distributor.
    This is the medium of student loans people today; first one is again it shouldn't just be a Samsung versus Apple position.

    Look at my web-site :: The Student Loan People

    ReplyDelete