Mek Google

Loading...

Thursday, April 4, 2013

Setahun 4 Bulan

Salam

Hello, nadia!
Description: http://a248.e.akamai.net/f/248/41008/14d/ig.rsys3.net/responsysimages/babyc/PROD_MBTW_ANNOUNCE/BC_MBTW_ANNOUNCE/spacer.gif
Where, oh where, has your baby gone? You have a full-fledged toddler now. Walking and running still top the agenda, but take note of how complex your child's movements have become. When she crosses a room, she'll squat to pick up an interesting toy or stop tostack some blocks. She may even push a stool or chair over to the kitchen counter so she can climb up for a better look – all the more reason to make sure your house is as childproofed.

Ayat di atas adalah dari keratan surat yang dilayangkan kepada mama every month daripada Baby Center....setiap bulan Baby Center akan bagi description about baby progress dari satu tahap ke satu tahap yang lain...:D

Sememangnya 80% description yang dilayangkan pada mama agak bertepatan...untuk masa sekarang..mama sangat redha rumah mama tanpa hiasan yang cantik-cantik..cukup lah hanya dengan perabot basic sahaja...supaya Naufal dapat bermain sebebas-bebasnya...:D

Nak tengok TV sorang-sorang control the remote

Gigih mencuba pakai kopiah ayahnya

Okey berjaya...

Nak cuba lagi...takmo bagi mama tolong

Di peringkat ini Naufal membiasakan diri dengan berjalan-jalan...masalah nya Naufal tak suka dipakaikan kasut, sandal atau selipar...haih bersilat-silat nak pakaikan....Naufal lebih suka berkaki ayam...apa pun reminder untuk mama...erm lagi 2 bulan kita cucuk imunisasi yer Naufal heheheh..:D

20 comments:

  1. eemmm...tgh membesar ngan lasak ni...umur mcm ni nak cuba xplore semua benda...mama dia mesti xterkejar ni....;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak terkejar..saya jerit-jerit..sebab Naufal ni kalau kita jerit dia akan stop! pandang muka mama..pastu duduk..heheheh

      Delete
  2. kejap jer kan ms berlal dah besar sket dah naufal...time nak berdikari nie..cam aidan tak suka dipakaikan topi dr kecik..kcuali kopiah lah bila besar nie sanggup sket dia...ehem.ehemm..adik naufal lak..mama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah sama topi takmo..ni tah napa tiba2 nak main dgn kopiah..erm adik? masih berdoa dan berusaha..:D

      Delete
  3. inilah naufal yg sebaya dengan anak saya si ahamd tu ye? kejap je da besar...kalau boleh xnak anak besar smpai bile2 hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul suka stage 3-4 bulan duduk diam ja..hheheh

      Delete
  4. heheheheh..syabas naufal, boleh pakai kopiah sendiri.......

    ghumoh kito seghupo lah nadia weh, ado hok basic jah, pahtu gak kat living room tu penuh nga mainan demo duo beradik tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah berange nak beli table console lah..pasu2 hiasan lah...itu ini..skali nyo tolok pecah!..umah nenek Naufal hiasan kaca sudah 2-3 pecoh..dan diangkat tinggi2...jadi kijoan pulok.

      Delete
  5. comei naufal...kalau ada adik lg meriah tu mama...hehehe

    ReplyDelete
  6. comelnye naufal... pandai dia pakai ketayap tu...
    so clever la... :) muahhhhhh utk naufal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat bunyi mmmmmmmm....mmmmm (sambil tepek pipi dia kat pipi orang)...gitu la cara Naufal sayang orang heheh

      Delete
  7. Replies
    1. hehhe...kiut lagi kalau time buat perangai!

      Delete
  8. Cepat je handsome Naufal membesar ya.
    Tak lama lagi boleh tolong ibu merumput dekat laman.
    Abby hari ni pertama kali duduk dalam baby walker. Saya bukan peminat baby walker. Tapi neneknya balik dari hospital bawa balik singgah shopping baby walker.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh dh tolong dh sekarang ni...siap makan tanah lagi..semalam tergolek jatuh dlm patch basil..abis patah riuk basil sy..
      Naufal lmbt dpt baby walker..9 bulan kut..ke 10 bln...itupun sbb tok ayah nye yang beli

      Delete
  9. dampingilah anak2 saat usia begini, saat begini sekejap aje..semoga Allah permudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila akak ckp ni...br sy Kira...6 hari sj dlm sebulan sy dpt bersama Naufal full day

      Delete
  10. Amboi,comelnya naufal pakai kopiah. Cepat besar naufal....mintak dekat mama nk adik lagi. hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huahuahua...Naufal ni nampak mcm jeles skit..

      Delete