Mek Google

Loading...

Saturday, April 6, 2013

Dinner Diet

Mix of Kailan, Bendi, Cilipadi & Kacang Botol digoreng dengan ikan masin...terpaksa campur-campur sebab supply veggi tak banyak. Dimakan bersama nasi putih & sup ayam (menu untuk Naufal). picture taken on 28th March 2013

Spiral Sup bersama dengan Jus Roselle buatan sendiri. Dimakan pada 3rd April 2013.

Tajuk entry sebagai dinner diet sebab gambar-gambar ini sudah dimuat turun pada FB mama..dan kebanyakkan komen "bagus..diet" hehehhe mungkin maksudnya healthy menu..sebab kalau nak kata diet..sampai 2 kali tambah apa makna diet eh???

Sekarang ayah Naufal request nak makan dinner ringan-ringan saja...taknak nasi...takut kegemukkan melanda...jadi mama amat suka lah mengoogle menu mee yang menarik...sebab masak mee sangat lah mudah & cepat!

17 comments:

  1. waah diet sihat tuh nadia...dari kebun sendiri plk lg berkhasiat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah masih ada yg keluarkan hasil..

      Delete
  2. salam,
    sedapnya menu.. nyum..nyum..
    bertambah sedapnya menu ni bila sayur dipetik dari kebun sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lebih cermat mkn...tak membazir...sbb fikirkan penat nyer tanam

      Delete
  3. Replies
    1. setuju sangat2. bagus untuk kesihatan kita. :)

      Delete
  4. salam Nadia,
    nampak sedap tu Jus Roselle.
    Roselle masih tak berjaya menanamnya.

    ReplyDelete
  5. kdg2 mkn cam gini lg sedap...

    ReplyDelete
  6. kalau akak dan HS memang jalan je ni.. memang suka .. yg lain2 mungkin lepas makan minta cari yang lain untuk top up..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu sbb kena buat dgn quantity yg banyak..sbb sy sendiri pun akan lapar kalau mkn semangkuk saja..:D (sy sangat kuat makan)

      Delete
  7. Salam Nadia,

    Sedap dan berkhasiat. Mak Aji pun masak x pakai ajinomoto. Sbg alternatif boh sikit je gula utk balancekan garamnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy kalau ngan aji akan rasa perit tekak..tu sbb kurang mkn kat kedai..spoil mood

      Delete
  8. tudiaaaa.. khailan ikan masin sudah muncul... sedapppnya.. lapar ni nadia.. lagi 20mnt baru nak lunch ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp kailan ummu lagi ummpp..sbb ikan masin nye berketul2 heeeeeeeeeeee

      Delete