Mek Google

Loading...

Sunday, January 20, 2013

Taugeh!

Hi Assalamualaikum....seronoknya dalam hati dapat bela taugeh..eh silap..dapat cambahkan taugeh...hehehhe...yes Alhamdulillah lulus tanam taugeh dalam pot! sumber inspirasi dari Olive. Thanks Olive for sharing the idea.

Last week mama blog walking...jumpa cerita Olive cambahkan taugeh dalam pot...harus dicuba sebab teapot sudah sedia ada...dah lama mama planning nak try cambahkan taugeh ni sejak ummuaidan tunjukkan cara buat guna baldi..tapi supporter asyik busy untuk sediakan medium & peralatan cambahan. Duduk lah dalam almari diam-diam si biji kacang hijau..kesian dia..sob sob

Tapi pagi pada 16hb Januari 2013...si biji kacang hijau dapat digunakan..hehheheh

 Yeay saya sedang mandi!

Teapot wedding gift menjadi mangsa...hehehe

Occay lepas mandi..duk diam-diam dalam tu..tido eh!

Pada hari ke - 4...19hb Januari 2013, ini saki baki taugeh yang ada...terlampau excited..dah abis kutip taugeh baru teringat nak amik gambar heheheh..:p


Hasil Taugeh...rendam dulu simpan dalam fridge  

Ini breakfast pagi ni...Maggi Goreng Bersama Taugeh...:D 

12 comments:

  1. Salam Nadia,

    Taugeh hasil tangan sendiri luar biasa sedapnya!! Sambil makan sambil senyum ya!

    ReplyDelete
  2. Nadia...
    cantik betullah teapot yg digunakan utk sitaugeh nie..hehe..kalau nak buat sikit camni yg senang kalau dlm baldi tuh byk pulak..nanti sy pun nak wat jgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dr duk jadi hiasan dlm almari berhabuk..baik jd rumah taugeh..a'a semalam sekali kutip cukup untuk goreng mie pagi tadi..ada lagi 1 teko belum besar lagi taugeh..cuma kalau nak bela sendiri ni kena plan awal2 nak masak apa taugeh..kalau tak nanti membazir

      Delete
  3. Hehe..tahniah nadia..dapat buat toge sendri..tak payah beli dah..nanti boleh nak buat jugak..pasai selalu duk beli ja..toge tak berapa elok..dapat yg lembik ja.huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah rasa nya memang tak beli dah...lg fresh wat sdiri...sy baca kat mana tah..lupa pulak..taugeh ni boleh meningkatkan kesuburan...:D

      Delete
  4. Replies
    1. semangat taugeh...dinner pun goreng taugeh renjis kicap skit

      Delete
  5. haha. Fun kan? Nadia, u are very welcome!

    ReplyDelete
  6. nak try juga le.. boleh merasa hasil tanaman sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la liya..tak susah..tinggal je dlm pot..:D

      Delete