Mek Google

Loading...

Monday, January 28, 2013

Peel Si Tecik

Hampir penghujung Januari...harini 28hb, Naufal sudah setahun 2 bulan.

Anak teruna mama...macam-macam peel sekarang ni...habit baru yang agak merimaskan mama...time nak minum susu mesti hulur tangan..nak raba-raba muka & gentel hidung mama...dah bagi kain selimut, bantal gebu, soft toys..hah semua tak jalan..nak muka mama jugak...heeeeeee

Nak keluar dari baby seat semasa makan..tak bagi keluar..Naufal hentak kuat-kuat besi tu..

Mama sibuk di dapur..dia pun sibuk keluarkan periuk kuali...ni periuk paling ringan heret ke ruang TV..main ketuk-ketuk 

Semangat nak kutip barang-barang hiasan atas meja nenek...penat nak kena simpan tinggi-tinggi

Ini pun kacau laptop nenek..sibuk tekan-tekan rasanya arwah jugak laptop ni nanti

Gigih usaha nak main bedak taruk pada ladybird merah tu....sorry Naufal...gigit la sampai dapat..

Tengok dah hulur tangan...nak meraba time minum susu

Time elok..duk diam-diam belek buku..kusyuk! Tapi kejap je nih

Masuk kereta melalak-lalak taknak duduk atas car seat...tapi once tayar bergerak...terpegun pastu tidooooooooo...aman mama bawak kereta

10 comments:

  1. Cutenya naufal...mmg time umur camnilah depa start mengetuk pinggan mangkuk..sy dl kalo nak masak mesti sy 1 set periuk ngan senduk tk aidan buat masak jgk..heheh..cepat2lah dpt adik..kang kalo sorang2 bertambahlah lg nakalnya..cam abg aidan ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang penat stage skang ni..ni belum boleh berjalan lagi ni...time masak memang sy biar dia sepahkan umah...ikut lah nak buat apa...abg aidan, mama tgk jurus!

      Delete
  2. Replies
    1. heheh naufal hensem yer..tapi mama nya not feeling hensem nowdays...penat!

      Delete
  3. Ni peel mcm HS gak ni..suka colek2 hidung masa menyusu he he.. Seronok masa anak tengah membesar ni... Lepas ni dah besar tu semua kenangan manis.. Depa pula yg menasihatkan kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee k.mar rasa macam terkena...betul time remaja memang suka tegur mak ayah...macam kita saja yang betul..bila dah ada anak sendiri ni..amekaw baru tahu susah senang jadi "parent"

      Delete
  4. Wah harini naufal enteframe....hensem lah, patutlah mama takmo tayang selalu ya.....hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh bkn taknak tayang..tapi selalunya lupa amik gambar...terlebih amik gambar sayur je..

      Delete
  5. Replies
    1. iyer itu sbb dah macam-macam peel ditunjukkan

      Delete