Mek Google

Loading...

Sunday, November 24, 2013

4 Hari Bercuti

Assalamualaikum..selamat tengah hari...:D

Langsung dikala laptop dirumah ni tak disentuh oleh tuan nya...jadi mama ambil kesempatan nak menulis...dah 3 hari tak menjenguk dan tak dapat nak menulis di blog..maklum lah..kalau kat umah..memang tak sempat sebab kena tunggu laptop free...kalau yer pun laptop free...masa mama pulak tak free...Naufal lebih memerlukan mama....mula lah dia buat pelbagai ragam untuk attract attention...yelah seharian kat office tinggalkan dia..bila balik nak mengadap blog memang tak adil la kan...

Dari hari khamis sehingga hari ini..mama bercuti yahooo..cuti lagi..jadi ligat lah kepala ni memikirkan apa lagi persiapan untuk sambut orang baru yang belum disediakan...masa cuti macam ni la dapat mencari barang kan..:D Alhamdulillah semua dah settled...semua dah dikemaskan dalam beg..tunggu masa saja lah ni...

Manakala pada belah pagi dan petang...mama gagahkan diri mengintai-ngintai halaman umah....sambil memikirkan untuk penstrukturan semula tanah dan tanaman yang ada...kesian betul kering kontang tanah....itu pun separuh dari nya nenek Naufal dah amik untuk tanam bunga-bunga kat umah nya...

Dengan bantuan maid...semua tanah yang dibeli di nursery disatukan...dan diberi baja...supaya kembali berkhasiat pada tanaman yang bakal di tanam. Selama 3 hari bercuti ni..mama hanya berjaya semai pokok cili, kailan, pandan dan kangkung....harap-harap hidup lah.

Hari ni cerita tanpa gambar...tak sempat nak upload...orite esok jika sempat kita lihat apa yang dilakukan pada halaman umah secara bergambar.....selamat berhujung minggu...:D








13 comments:

  1. salam nadia, ni kira persiapan peringkat akhir la ya...hehehe...dlm pantang nnti dpt lah mkn kangkong homegrown tu...kangkong selalunya dlm 2 minggu dh blh tuai..

    ReplyDelete
  2. dah xlama lg dah...persiapan terakhir ni...rindulah kat pokok2 sekalian nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pokok mmg nanti kurang kasih syang....ni blog pun rasanya payah nk tengok

      Delete
  3. Alhamdulillah..... bereskan apa yg patut.... semoga urusan berjalan lancar....insyaasllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin in shaa allah k.mar...ni tgh memikirkan cuti pulak..

      Delete
  4. salam Nadia,
    ceria ceriakan diri semoga segalanya di permudah kan Allah.

    ReplyDelete
  5. Oh bercuti 4 hari rupanya ..patutlah senyap jer...semoga persiapan segalanya berjalanlancar yer nadia..isshh teringat ms arissa dl kemain persiapan setel sket nyer awal..yg dia lak takmo kuar2 sampai kena induce..hhihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa awal jugk dah settled sbb da byk brg dah tersedia ada...kali ni harap kne rajin kemas jer..hihi

      Delete
  6. Kakak pun bercuti juga utk bawa anak-anak jenjalan tapi taka da masa di rumah.
    Hari ini dah kerja pun..

    ReplyDelete
  7. Assalmmualaikum..singgah lewat ke sini..suka dtg blog nadia nk tgk kebun..mmg suka tgk hijau2 ni..amik gmnar sayur bebyk pun takpe..sya sedia je nk tgk ni.hehe.klik2 ford,sony tuk nadia

    ReplyDelete
  8. Memang best kalau dapat cuti lama kan NR...tp malasnya nak start keje esokkan...

    ReplyDelete