Mek Google

Loading...

Wednesday, November 13, 2013

Red Velvet Cake

Terhangus sedikit bahagian atas..akibat lalai...heeeeee

Bahagian tengah moist...rasa nya sedap...kalau nak nampak merah lagi...kena tambah lagi pewarnanya

Dibelah empat...3 bahagian untuk jiran-jiran...1 bahagian...untuk kami

Peminat kek Red Velvet...dia banyak ngap kek tu...nanti mama buat lagi yer

Resipi asalnya...mama rujuk pada Azie Kitchen
Alhamdulillah takat ni usaha mama mencuba resipi dari Pn. Azie menjadi
Terima Kasih atas pengkongsian ikhlas beliau..
Assalamualaikum

19 comments:

  1. Sedapnya tgk dia mkn kek..nmpk sngguh sedap ni kek red velvet tu..nyum2..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..menjadi resipi pn azie ni..lembap kek nyer..cuma bahagian atas terhangus sikit...lalai tengok tv

      Delete
  2. nampak sedap tuh merah didalam..bersalut cream..patutlah dak naufal suka sgt..
    apsal berselimut tuh naufal, sejuk yerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia kacau tok nak solat..tok nya bungkus dengan kain pelikat..gitu jadi nya...
      balance cream sy dengan naufal ratah..hihi mnr tak naik badan gini

      Delete
  3. Assalam Nadia,

    saya pun cuba resepi dari blogger masakan azie,mesti akan menjadi. Tak pernah try lagi buat RV.....teringin nk buat cuma mood baking tu tak sampai2 lagi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy mulanya start cuba dough pizza..tengok menjadi...sy cuba rendang, roti, dan kek ni...alhamdulillah suka..tak sia-sia cuba...:D

      Delete
  4. Nampak moist cake tu Nadia.....thanks for sharing resipi tu...nnt boleh cuba....:)
    satu je saya kurang minat RV ni sbb byk sgt food coloring....nak kena guna alternative beetroot yg malas nak cari tu...seeds dah ada...nak tanam tuh takde byk masa nak jaga....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm kalau guna roselle agaknya boleh tak...ni pun takde lah merah sgt warna nya..sebab taruk sikit saja...

      Delete
  5. Nyam, bak kater org don judge book by it cover.. ruper die simple2 jer.. raser mesti sedap.. nak cube jugak la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah dah la bahagian atas terhangus...topping pulak main tepek-tepek saja..tak reti nak deco...janji kek nya moist..dan cream cheese nyer nikmat..sampai pejam mata makan...:p

      Delete
  6. Salam Nadia,

    Rajin betul Nadia memasak. Akak belum pernah buat kek velvet ni, satu hari nnt nak cuba la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin la kak..kacau-kacau..pastu bakar...basuh-basuh orang lain buat...cuba dari A to Z kena buat..memang tak larat..dah ada pembantu...semua benda sy cuba buat sendiri...kira dah boleh jimat kan...satu lagi boleh makan banyak sikit..kalau beli mesti dah berpuluh2 ringgit sebiji...

      Delete
  7. Resepi asal pakai beetroot sahaja untuk orginal red velvet cake. Takut makan yang kat kedai perwarna banyak dibubuh.
    Selamat buat sendirikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau mcm tu nanti kita tanam beetroot..:D
      terfikirkan roselle...tapi roselle mesti ada rasa masam2 kan

      Delete
  8. salam nadia, awat naufal berselimut tu...nk sembunyi kat sapo tu...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh kena bungkus dengan atok dia..mengacau solat..dah kena bungkus mcm tu terus keluar dari bilik

      Delete
  9. angkat tangan bab memasak ni. BTW, walaupun tak berbalut dengan apa2....nampak menyelerakan kek itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terasa kembang hidung plak..hihihi selera yer awin...kat atas tu rasa pahit sikit..terhangus hihihi

      Delete