Mek Google

Loading...

Tuesday, February 4, 2014

Bertukar Merah

Salam,

Apa yang bertukar merah...hihihi cerita terpendam berapa kurun dah nie...tersimpan saja...kali ni baru sempat nak tunjuk...ni ha capsicum yang muncul sendiri tu...ingat tak...Capsicum Sesat entry pada November tahun lepas...:D



Gambar ni mama ambil sebulan selepas itu...akhir tahun 2013...maknanya..sebulan mengambil masa untuk bertukar warna...lama juga kan...nasib baik lah takde peminat yang nampak...kalau tak mesti tak merasa la mama...ketika ni sudah berada dalam pantang...seminggu selepas gambar ini diambil mama petik untuk dicampurkan ke dalam sup sayur...hihi rasa nya macam capsicum lah..:p

24 comments:

  1. Salam nadia..mmg betul sebulan baru masak btul2 capsicum nie kan...lama dahsy tak tanam..teringin tp tak sempat nak ngurus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula ada refer blog ummu sebelum petik ni..hihihi

      Delete
  2. Naseb baik tk rasa futisn kan...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk taip durian kluar futisn

      Delete
    2. Haha sy tensi dgn auto correct ni...klu rasa durian rasanya x mo dah tanam capsicum

      Delete
  3. tak padan dgn pkoknya ,kan...rezeki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokok kecik je k.kam..skang dah togel x dok daun selepas petik buahnya

      Delete
  4. Lama jgk nak dpt petik tu kan Nadia....saya ada jgk sepokok....tapi mcm mati segan hidup tak mau je pokoknya hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum ni sy tanam pun sama lynna..pokok x subur...yg sesat tumbuh sendiri ni elok plk berbuah tanpa serangga

      Delete
  5. Bentuk pun memang macam capsicum boleh buat pizza:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang capsicum kak..hihihi kne cuba tanam lg untuk homemade pizza

      Delete
  6. Murah rezeki tumpang dari raeesa.

    ReplyDelete
  7. untungnya Nadia, menjadi motivasi utk.semangat kembali berkebun ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak...ni sementara cuti tgh menyemai...takat ni bendi aje yg cantik bercambah

      Delete
  8. saya dah give up, buah asyik kena serang dgn lalat buah, tak pernah boleh makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Before preggy lps sy gave up...tp ingt nk try lg semai..cuma nk try tanam kat umah mak sy ni...

      Delete
  9. AKhirnya Nadia berjaya! Alhamdulillah. Keseronokan berkebun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ini rezeki tak usaha...hihih

      Delete
  10. Takat seedlings je... lepas tu bye2.... baru ni je dapat lesen L...itu pun cili campak-campak je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila la akak ni nak dpt experience gini...

      Delete
    2. Cuba lg k.mar...sy nk try kt umah mak ni..syg gak benih ok bercambah tp bila pokok nk besar sikit terus bantut n bye2...umah sy tu panas..takde pokok besar lindung pokok kecik

      Delete
  11. Tengok kat kebun nadia teringin plak nak tanam pokok ni unik sekali..boleh tabur ats piza

    ReplyDelete