Mek Google

Loading...

Tuesday, February 11, 2014

Markisa Kebun Bahagia Bersama

Salam semua,

Berdasarkan rekod yang lalu:

Januari 2013 - Mama terima pokok Markisa dari KBB (Markisa) as a gift.

April 2013 - Mama pindahkan pokok Markisa dari pasu terus tanam direct pada tanah (Markisa hidup)

Sekarang setelah setahun...selepas habis pantang...sekembalinya ke rumah mama pada akhir January 2014....Alhamdulillah, bibik melaporkan pokok markisa sudah berbunga!



Selepas seminggu bunga nya bertukar menjadi begini...waaa suka! dah pandai berbuah!


Terima Kasih pada Diana dari Kebun Bahagia Bersama...sekarang kita tunggu berapa lama pula bertukar warna tandanya masak...:D

12 comments:

  1. Selamat pagi nadia...
    camne? dah start keje ke hari ni? mesti rindukan baby kan.. :) hehehe..

    markisa ni dah popular skrg.. kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nani...Blum lg...esok start..debar pulak nk keje ni
      Markisa sy suka blend..buat jus

      Delete
  2. Alhamdulillah dah berbuah pokok markisa tu ye.. akak teringin juga nak menanam pokok ni...

    Salam ukhuwah Nadiah,

    Akak follow #65, jemputlah keblog kecil akak ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nur hayati,
      In shaa Allah Akan singgah nnt

      Delete
  3. taksabar nak tunggu markisa masak..bestnya kan..:)

    ReplyDelete
  4. Cantiknya bunga markisa..nnt bukan main la berjus tuu.

    ReplyDelete
  5. Sedap buah ni..lama juga ya untuk berbuah..

    ReplyDelete
  6. Ini ke buah Markisa NR.... baru tau OKje hehe...selalu sebut nama je....bentuk tak tau!

    ReplyDelete
  7. Syukur Alhamdulillah dah berbuah dia.

    ReplyDelete
  8. I think the admin of this web page is in fact working hard in favor of his website, as here every data is
    quality based stuff.

    My web-site - Freelance Translators, Chinese Translation Services

    ReplyDelete