Mek Google

Loading...

Monday, May 26, 2014

Shopping Time!

Assalamualaikum,

Tajuk macam apa jer...mama shopping di pasar tani sahaja...ini lah hasil tangkapan 2 minggu ni..entah lah meroyan beli bunga...tak dapat beli benda lain..bunga pun jadilah...kesemua ni tak lebih dari RM10 untuk setiap satu...murah lah sebab kalau diikutkan biasanya untuk orkid-orkid tu tak kurang dari RM16..sebab dah berbunga kan...dan Daisy tu pula biasa nya RM12 sepokok..jika ada hari taukey bunga buat tak kenal RM15 sepokok dia letak harga....hahahah jadi bila dapat harga bertuah ni harus lah sambar!

Nobile Yellow 




Black Purple Dendrobium

Mama google maklumat kesemua orkid ni dari jenis Dendrobium. 

Daisy Putih, Kuning, dan Shocking Pink....pokok tu apa nama entah...nenek yang beli 

Ni baja untuk Orkid..sembur sahaja pada daun seminggu sekali pada waktu pagi atau senja. Dijual secara pakej RM25 sebanyak 3 botol. Katanya untuk pokok lada dan sayuran hijau pun sesuai.







12 comments:

  1. Salam Nadia,

    Amboi tambah koleksi orkid ye? Cantik laman dengan bunga orkid.

    ReplyDelete
  2. Orkid gambar no. 2 dan 4 kakak dah ada Nadia. Tapi yg lain tak ada lagi.
    Kakak terpikatlah yg no. satu tu rancak betul bunganya..

    Kakak nak cari baja yg nadia tunjuklah... bagus agaknya kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy rasa baja tu sgt bagus dgn orkid sebab baru seminggu lebih dah nampak perubahan pada orkid2 lama...akar2 baru muncul

      Delete
  3. Dapat rasa kegembiraan Nadia bila beli bunga baru...

    ReplyDelete
  4. salam nadia...
    kat padang besar lagi murah2....RM5 je tp tiny plastic pot...pada penggemar orkid mcm nadia ni mmg heaven lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM 5?? Aaaa syok tu kalau berada di sana

      Delete
  5. amboiii...sakan mama naufal soping bungaan...meriahla laman ngan warna warni

    ReplyDelete
  6. Daisy sudah selamat dilaman rumah sy...orkid saja sy letak umah mak..tak ada tempat yg selamat lagi untuk orkid

    ReplyDelete
  7. Byknya bunga orkid..cntik2 plak tu.. :)

    ReplyDelete
  8. Kalau dah pencinta orkid...tak kiralah berapa harganya pun, kan NR...... asal dapat memiliki hehe

    ReplyDelete
  9. Banyak koleksi Nadia.
    Semuanya cantik belaka.

    ReplyDelete