Mek Google

Loading...

Sunday, May 4, 2014

Salad Burger

Niat tanam salad hanya lah untuk dijadikan ramuan dalam sandwich atau burger...tapi buat masa ni hanya mampu berharap salad-salad ni membesar dengan jaya...jadi tak perlu lagi lah membeli salad untuk burger


Salad masih baby... Seminggu lebih...ini benih kongsi yang diberikan oleh tuan tanah blog tanamsendiri.com...tak pasti dari variety apa...


Yang ini pula sudah hampir sebulan...macam tak nak membesar...slow sangat pembesaran nya..

Melihatkan keadaan salad-salad tu....hmmm sudah lah..pagi ni...mama buat sandwich ayam...roti sandwich homemade...resipi dari jintanmanis.com...



Bahan-bahan untuk buat sandwich ayam...ayam tu mama beli ayam oblong Ramly...salad tu sudah semesti nya yang beli..:p


Ok mama nak sambung membelai pokok di luar rumah...hari ni mendung berangin ajer cuaca nya...tapi jerebu!



9 comments:

  1. wah selamat jadi sandwich akhirnya salad tuh yer nadia...sedap kalau yg muda2..actually salad nie kita boleh tuai daunnya sahaja dulu, jgn cabut ngan akar2..nanti daun baru akan tumbuh lak..takyah tanam kerap2 kan..:)

    ReplyDelete
  2. ada harapan lagi tu nadia...hrp2 salad2 tu membesar bagai johan...

    ReplyDelete
  3. rajinnya tanam salad dlm pasu...klu beli kat kedai tu mahal jugak, kdg2 terbeli salad yg pahit...

    ReplyDelete
  4. InsyaaAllah menjadi tu.... Kak Mar pula yg tak mahu2 bercambah benih saladnya..

    ReplyDelete
  5. Mungkin nak kena cahaya sikit baru cepat besar.
    InsyaAllah bertambah pengalaman tanam salad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo fikirkan kena pada tempat teduh...okeh akan dialih pada tempat bercahaya sedikit

      Delete
  6. Itu lah hari-hari jenguk salad ni...bila la boleh merasa...size masih kecik sesangat...dulu pernah tanam direct kat tanah..tapi kurang menjadi jugak mungkin keadaan tanah yang kurang sesuai...

    ReplyDelete
  7. Salam Nadia,


    I tanam salad tak pernah menjadi! Hahaha nape ek? Panas kot??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadia, bread tu you guna bread maker atau uli guna tangan?

      Delete