Mek Google

Loading...

Wednesday, October 9, 2013

Sepokok Saja

Alhamdulillah....lihat ni...dapat juga mama melihat keadaan Tatsoi di kebun sendiri membesar dan dapat juga mama merasa Tatsoi sepokok...walaupun bukan yang ditanam sendiri......hahahha lucu betul....:p


Tatsoi ni tumbuh hasil benih dari pokok Tatsoi induk yang ditanam terdahulu....(Entry Terdahulu)
Pokok yang dulunya tak sempat dituai....mama tinggalkan tua begitu saja..kebanyakkan darinya terbantut..dan tak menyelerakan pun...huhuh


Alhamdulillah walau sepokok..dapat juga merasa kan...mama dah tuai dan masak sup sayur..campur dengan kobis, tomato dan sawi yang dibeli dikedai...hihihi...:D

Jadi lah kan...tahun depan cuba tanam lagi jika benih masih ada....pembekal benih nya di blog Kebun Bahagia Bersama

Ok selamat menjalani hari Rabu....Assalamualaikum..:D

17 comments:

  1. Tatsoi nie mcm sawi jugakkan..rsnya pahit atau biasa2 sahaja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah adik beradik sawi...rasa dia mcm sawi jepun yang pendek2 tu..tak pahit...sepatutnya rupa dia kembang melebar

      Delete
  2. Salam nadia, ni nama rezeki bergolek...tk tanam pun tumbuh...hehehe

    ReplyDelete
  3. Tak pnh dgr nama..tp sya klu nama yg hijau2..suma sya suka.hehe

    ReplyDelete
  4. Kakak biasa panggil sawi juga dia ni nadia.. tak tahu nama sebenar:)
    Kakak lebih suka sawi ini daripada sawi biasa, goreng dgn sos tiram bubuh cendawan sedap!!

    ReplyDelete
  5. Sy pun tak tau nama...mula-mula tengok sawi ni menarik..jenis kembang semangkuk...mungkin kena sesuai dengan suhu kut...jadi lah bentuk kembang tu....nanti nak try semai lagi benih nyer...tahun depan lah kut start projek tanam-tanam

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum dik.
    sepokok je? hihihi..sayang tu tanah, nampak subur, taburlah apa apa yg.mudah tumbuh, bayam atau sawi manang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa allah akan ditabur biji sawi...vitamin rajin baru nak ada kak puteri heheheh

      Delete
  7. assalamualaikum makyong..
    nampak sayo ni hijaunya macam pahit je.. sedap tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pahit pun nani...memang sedap...:D

      Delete
  8. Replies
    1. cepat semai k.mar..sekaran sesuai la ni...dah nak start musim hujan..sejuk sikit tanah

      Delete
  9. Nak jadi rezeki cam tulah...yang asal tak merasa tetiba naik yg baru.

    ReplyDelete
  10. Apa sayur ni NR? Tatsoi...macam tak pernah dengar ? Rasa dia mcmana? spesis bayam ke spesis sawi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini spesis sawi okje...rasanya lbh kurang sawi jepun yg pendek tu...

      Delete
  11. Wah syok tu tumbuh sendiri.Mana tau ada rezeki tiba-tiba muncul lagi anaknya.

    ReplyDelete