Mek Google

Loading...

Monday, October 22, 2012

Salad Tortillas

Ini update makan-makan.

Semalam breakfes mama buatkan salad tortillas..memandangkan Naufal sedang nyenyak tido lagi..jadi boleh la mama bermain-main di dapur...tak perlu rush semasa memasak hehehhe..:D

Okey ini update bergambar cara-cara membuat salad tortillas....tapi roti instant lah hehehhe...:D

Bahan-bahannya......

Potong sosej dan goreng dengan minyak sedikit

Meatloaf juga digoreng dengan minyak sedikit

Potong salad butterhead, tomato, dan gaul rata dengan bahan goreng bersama mayonis, mixed herb, mustard, garam & gula

Bakar roti tortillas

Angkat, sapukan garlic butter & taburkan mozarella cheese sedikit

Sudukan campuran salad, tuangkan sedikit sos cili & gulungkan

Tara dah siap..bersama nescafe panas!

Alhamdulillah kenyang perut...senang hati kemudian sambung aktiviti hari cuti dengan bermain-main dikebun...:D

8 comments:

  1. Nampak sedap tu nadia..tertelan air liur saya melihatnya..:)

    ReplyDelete
  2. tq...roti tu rasa mcm lempeng..:D
    sy niat nak buat dengan salad butterhead tanam sendiri..tp tanam tak menjadi...akhirnya beli jugak..:D

    ReplyDelete
  3. ha.. yg ni Lynn boleh tiru! sebab nampak senang..tq, tq..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum... salam kenal... :)
    saya singgah blog ummu kat fiji.. nampak blog ni, terus follow.. jemput datang umah follow kita ye.. :)
    wahhh.. pandai wat tortilla.. saya tak penah wat lagi.. nak try gak.. tapi kena beli bahan.. yg pasti not today.. :) tunggu weekend lah.. hehehehe alasann!! kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam jassnani..salam kenal jugak..hehehh
      tortilla instant boleh lah main gulung je...orite sekejap sy join follow nye...:D tq

      Delete