Mek Google

Loading...

Thursday, October 4, 2012

Diary Bendi Emas

Kali ni mama nak tulis diary mengenai Bendi Emas! Unik kan nama nya..."Bendi Emas"....mama beli benih dari blog http://www.tanamsendiri.com/
Memang benih nya berwarna emas. Mama beli 2 pek benih bersamaan 10 biji. Sehingga hari ni...baru satu cambahan keluar. Okay jom ikuti perkembangan Bendi Emas...:D

06hb September 2012

Mama start tanam 5 biji benih dalam 2 pasu yang berlainan. 

14hb September 2012

Mama tanam lagi 5 biji benih ke dalam pasu yang berlainan....

18hb September 2012

Kelihatan satu cambahan muncul. Happy sangat at least ada jugak yang muncul

Nampak tak hijau-hijau tu..:D


21hb September 2012

Semalam mama sembur baja...tak tau la jadi ke tak...kita tengok next week apa jadi..:D

4hb October 2012

Dengan ini mama umumkan, semua benih bendi emas mama mati menyembah bumi...tak menjadi...sedeyyyyy.....:(
Nampak nya kena beli lagi benih dengan en. iskandar...hmmmmm

2 comments:

  1. Cuba lagi nadia..sya punya benih bendi emas sya rendam sehari.soknya tanam,dah kuar daunnya..

    ReplyDelete
  2. itu lah tengah tunggu benih baru sampai...yg aritu pun sama la..sy uji kedua-dua cara..yg rendam dengan yg tak rendam..maybe tanah tak sesuai..pastu silap letak tempat panas kut

    ReplyDelete