Mek Google

Loading...

Wednesday, February 6, 2013

Sambungan Diari Tomato

Salam,

Dengan ini diperkhabarkan, tomato ceri mama dah berbuah..tapi pokok tomato lain masih renek & ketot! Itu jelah nak cakap...heheheh 

Buah masih hijau..memang tomato ceri ni berbuah banyak!

20 comments:

  1. No worries..buah sulung yg rasa mcm lama sgt menunggu..bila dah start sebiji, sedar2 dah merimbun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap-harap gitu lah...ni rakan opis dah chop buah ni..untuk buat salad heheh..

      Delete
  2. tahniah2 ...kiter jgk takder tomato kat sini.beli tomato tin jer...out of season daa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti dh hampir musim sejuk boleh start tanam tomato lagi..

      Delete
  3. sronokkan tanam tomato ceri...bila berbuah...lebat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini baru 1 pokok..jd buah...yang lain berbunga je tapi tak berbuah-buah lagi

      Delete
  4. Congrat's,mula2 mmg rasa lama nk tunggu...sekali dah berbuah yang lain2 pun joint sekali berbuah lebat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehheh mudahan gitu lah hendaknya..lagi 4 pokok asyik berbunga je..buahnya tak muncul lg

      Delete
  5. pokok tomato saya tinggal sebatang dgn daun pun sehelai cinonet..nak update pun malas dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu tandanya kne semai yang baru heheheh

      Delete
  6. Comel nampak buahnya. Belakang pokok tomato nampak macam ada pokok terung yang sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah terung jenis bulat...takat ni tak henti lagi berbuah..cuma buah makin kecik..mungkin dah tak membaja..tak sempat

      Delete
  7. tomato kita dah merajuk, tanak berbuah lg sbb dah diserang bena putih

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum ni ada pokok lada sebelah tomato ni...tapi sy cabut dh sbb ada bena tu..takut jangkit

      Delete
  8. Tomato cero masih kecik. Cepatlah besar macam ni

    ReplyDelete
  9. Dengan perkabaran ini sangatlah gembira melihatnya..teruslah berbuah wahai tomato ceri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehh macam suara Baginda la k.mar...:D

      Delete
  10. seronok betul bila yang ditanam mengeluarkan hasil kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah hari-hari ada saja tanaman boleh petik..jadi lah utk family kecik makan..:D

      Delete