Mek Google

Loading...

Monday, February 4, 2013

Makan - Makan Family: Jemari

Boring betul hari ni...mama selsema..tak berselera nak buat kerja...takat susun working paper audit yang dah siap...tengok-tengok phone..lupa ada amik gambar makanan..di kedai yang boleh dikatakan antara kegemaran family mama makan....sebab kena dengan selera kami....minggu lepas ke Kuala Lumpur melawat adik mama...jadi berpeluang ke Restoran Jemari di Kelana Jaya....kami suka cawangan ni berbanding cawangan di Shah Alam. 

Nenek Naufal biasanya yang menjadi tukang order makanan....kami follow sahaja..:D

Prawn Butter

Kerabu Kangkung - ranggup disalut tepung...feveret mama

Tomyam Campur

Ikan Siakap Stim Limau

Green Curry - Feveret mama

Kerabu Mangga - menu wajib dimana sahaja

Tauhu Sizzling & Telur Dadar untuk Naufal

Dah hampir waktu lunch...kut dengan gambar-gambar makanan ni boleh menjadi inspirasi menu lunch para rakan sekalian...:D

Ini pulak reaksi Naufal makan ABC tok...hehhehehe

 Nak sikit tok..suap suap

hmmm....hmmm

erk apa ni sejukkkkkkk!

Mama..sejuk...tapi nak lagi...:D

13 comments:

  1. hehehe.....yang sejuk tu la sedap kan naufal?. hehe.....alahai nadia sedapnye tgk butter prawn tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa suap dia dengan air barli..sejuk2 sangat mcm ABC ni jarang...butter prawn penah try buat kat umah..tak penah jadi berjurai-jurai tu...tak kena teknik masak

      Delete
  2. tak boleh tgk gambar2 tuh nadia..tertelan air liur jgk akhirnya..rsnya mcm nak balik nak flight tang nie jgk nak makan tomyam tuh terutamanya...naufal dah biasa ker makan sejuk nadia..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala ummu dah terliur..erm rasanya ummu boleh buat tomyam..serai limau purut ada kan..ketumbar pun ada..lada kering ada? buat sendiri mesti lagi best dengan sayuran segar..:D

      Delete
  3. tomeynyer baby naufal mamam ABC :) rasa nk cubit jer pipi dia yg gebu tu.. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. serba serbi nak try makan..ada sekali bagi makan masalodeh..kuih kacang dhal..rupanya ada hirisan cili..hahha ternganga pedas..merah muka naufal

      Delete
  4. nampak gambar ABC ni rindu ABC di bukit Bendera..aaa nak cuti2 malaysia lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm lama da tak ke utara...since 2007..sekarang dah lain train naik ke bukit bendera

      Delete
  5. Nadia.. semua nampak sedap-sedap belaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut selera kami...memang sedap..rupa pun menyelerakan..k.mar boleh la gi try

      Delete
  6. kerabu magga feveret liya tuhh...

    ReplyDelete