Mek Google

Loading...

Friday, March 8, 2013

Kenangan Di Mekah

Salam

Kenangan ringkas di Mekah.

Selepas tawaf umrah pertama

Kiblat kita..Kaabah

Perkarangan Masjidil Haram selepas solat Isyak

Dalam Masjidil Haram sementara menunggu solat Asar

Perkarangan Masjidil Haram menuju ke hotel selepas solat Subuh

Selesai Saie

Area burung merpati...banyak sangat...:D

8 comments:

  1. Salam nadia...
    bertuahnya dpt menunaikan ibadah umrah kat sana kan..tidak pernah2 sunyi ngan ummat islam membuat ibadah..begitu ramai orang wpun bukan musim haji kan...

    ReplyDelete
  2. So Sweet couple tu...
    Syukur Alhamdulillah dapat menunaikan ibadah di Tanah suci.

    ReplyDelete
  3. Salam Nadia,

    Tu dia baru nampak rupa tuannya! Mak Aji perasan skrg dah boleh ambik foto kat dlam masjid. Masa dulu2 (tahun 2000) masing2 kena selongkar oleh guard semasa nak masuk masjid utk pastikan tiada yg bawa kamera (zaman tu tiada kamera dlm handphone). Jadi tiadalah peluang ambil foto, kat luar ajelah. Pun byk berubah skrg, byk bangunan pencakar langit. Tumpang seronok lihat suasana di sana!

    ReplyDelete
  4. Salam nadia,

    seronok dan tenang je tengok kaabah,Insyallah di murahkan rezeki kami juga mahu ke sana. Gambar no.1 tu sweet sangat bergambar berpasangan.....hehe

    ReplyDelete
  5. Mmm ramainya umat di Mekah masha Allah walhamdulillah. Masa saya pergi hari tu tak seramai ni. Dan bahagian Masjid setentang dengan Maqam Ibrahim sekarang sudah dirobohkan ye, tengah renovate. Saya suka solat kat situ masa mula-mula sampai di Mekah. Last sekali solat Subuh 12 Muharram. Lepas tu bila nak solat Zohor, kawasan tu dah ditutup untuk renovation pula.

    Best dapat bergambar sekarang di sana. Tak macam dulu.

    ReplyDelete
  6. salam nadia, rindu kaabah..moga nadia dan suami dapat umrah/haji mabrur

    ReplyDelete
  7. salam rakan-rakan semua...alhamdulillah selesai majlis nikah adik sy..tu sebab senyap sunyi hehhe..

    sekarang ni di mekah under construction..sebahagian bangunan masjid dirobohkan untuk diperbesarkan lagi...tu sebab nampak crowded..space terhad sekarang ni..nampak tak gambar kaabah tu dibelakang nyer tu lukisan sebab bahagian tu dh dirobohkan...katanya di mekah diorg nak bina hotel2 besar seperti di madinah..hotel2 yg lama akan dirobohkan

    bab bergambar ni kalau di masjidil haram takde masalah dibahagian atas..kalau di bawah ada jugak polis masjid cek beg...kalau di madinah tak boleh bawa camera atau phone...pandai2 la sorokkan phone...:D

    ReplyDelete