Mek Google

Loading...

Tuesday, September 10, 2013

Cerah Dan Gelap

Assalamualaikum dan Selamat Pagi..

Alhamdulillah...hari ni cuaca sangat best redup saja...mungkin kesan dari hujan lebat petang semalam...membuatkan mood mama rasa happy....jadi bila happy datang lah rasa rajin nak masak breakfast!...Kalau tak biasanya bungkus nasi lemak seringgit atau pergi umah nenek Naufal makan pagi...heeeeee bertuah kan bila berhampiran dengan mak ni...:p

Okey pagi ni mama happy happy prepare nasi goreng cina...just pecahkan telur dalam nasi tu..dan tabur sawi  jepun...after 10 minit dah siap..tapi memandangkan macam tak berlauk sangat nasi ni...mama gorengkan balance ayam tandoori yang diperap semalam....ada lagi 4 ketul..patutnya dibakar..tapi lambat lah nak bakar-bakar pulak...baik goreng saja....sedang syok goreng..baru je sekejap ayam digoreng color nya sangat lah cepat berubah gelap...hihih rempah kan..memang cepat nak hangus...jadi lah Nasi Goreng Cerah dan Gelap....:D

Nasi Goreng Cina Ayam Tandoori

Ini set untuk ayah Naufal bersama nescafe secawe...mama allergic bau nescafe time pregnant ni..

6 comments:

  1. salam nadia..sedap nampak nasi goreng cina tu ..sayur dr kebun ker pasar heheh..
    td pun buat nasi goreng telur jgk tuh aidan..letak telur jerlah..:)

    ReplyDelete
  2. Assalam nadia,

    sedapnye sarapan nasi goreng dengan secawan air nescafe panas2 di kala cuaca hujan...nyaman. mmmm~~~~

    ReplyDelete
  3. nasi goreng cina, tambah sedap kalau ada udang goreng..air milo panas..eee sedap tu.

    ReplyDelete
  4. ummu..sayur pasar wat masa sekarang ni..kebun sy kering kontang..hanya serai dan ulam raja saja yang masih berdiri teguh..:D

    ibu qis..memang nyaman...tapi sy tak bole bau nescafe 3 in 1 ni...kalau buat nescafe yg bancuh tu ok..:D

    kak puteri..mmg syok kalau ada udang!..utk hari ini ayam sajo...hihih

    ReplyDelete
  5. Wow bestnya...lepas makan ini kalau hujan boleh sambung tido hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh tapi tak le sambung..kena bekerja..:D

      Delete