Mek Google

Loading...

Friday, June 6, 2014

Pelbagai Keladi

Salam Jumaat petang...hujan kat sini..lebat!

Bagai mencurah air di daun keladi....miang-miang keladi...tua keladi...perumpamaan ini semua membawa maksud sikap yang negative...tapi bila dilihat dari segi fizikal keladi itu sendiri..cantik berseni dengan urat daun, rupa bentuk dan color yang menarik...di mana aura negative nya? Bila difikirkan mungkin dari segi sifatnya pula yang ada beracun dan gatal bila terkena air getahnya..













Ini semua koleksi umah mak saya....ada beberapa jenis keladi sudah dibuang since ada cucu-cucu ni..yelah...dikhuatiri terkena racun nya....yang ada ni tak tahu lah beracun ke tidak...jika ada yang tahu nama keladi ni sila la perkenalkan...:D










6 comments:

  1. Cantiknya Nadiah.. Sejuk tgn mak Nadiah subur semuanya.. akak Memang tak tau nama bunga2 ni suka tengok jer ;-)

    ReplyDelete
  2. Cantik pokok2 ni. Kak memang suka dan minat. Baru duk ingat2 nak buat entry pasal pokok hiasan ni...

    ReplyDelete
  3. Banyaknya koleksi Mak Nadia ni..serasi betul dan sihat2 semuanya

    ReplyDelete
  4. Subur cntik2 semuanya..dulu ada jg tanam keladi..la ni sepokok pun dah xda

    ReplyDelete
  5. sy pun nak try tanam ni...tak tau la menjadi ke tak...sbb area umah byk kawasan panas melampau...kne tunggu pokok2 besar

    ReplyDelete
  6. Mak mertua tukang kebun minat tanam keladi hiasan.

    ReplyDelete