Mek Google

Loading...

Friday, October 31, 2014

Zinnia Giant Dahlia Red


Setakat ini hanya satu yang berjaya berbunga dan kembang semangkuk! Cantik tak? Benih dari KebunBahagiaBersama.


Pada 26hb Oct 2014....


Pada 31hb Oct 2014....pukul 11 pagi tadi...panas betul...tapi sekarang ni hujan datang tiba-tiba.


Ini pun saya rasa dari benih yang sama..sebab color nya merah cuma tak berjaya kembang jadi giant...tapi color nya memang menarik..dari jauh dah nampak.


Next tunggu Zinnia Polar Bear pula...:D

15 comments:

  1. Assalamualaikum Kak Nadia, masha Allah cantiknya bunga ni, lagi2 pic pertama & kedua tu, Julie pun baru2 je terminat dgn zinnia ni, pas ni projek menanam zinnia la nampaknya hehe...x sabar nak tgk pic zinnia polar bear pula pas ni hehe... :)

    ReplyDelete
  2. Salam Bahagia,

    Sama-sama cerialah kebun kita dengan bunga zinnia ini ya.

    ReplyDelete
  3. Salam Nadia,

    Nampak nya u buat koleksi zinnia ye? Cantik wei bunganya...

    ReplyDelete
  4. zinnia tetap cantik.Untung Nadia ada warna ni.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, menjadi tahun ni saya semai Zinnia...:D

    ReplyDelete
  6. Wauuu merah makngah tu cantik sangat , belum tanam lagi pokok ni....

    ReplyDelete
  7. Anak pokok zinnia kakak banyak yang dimakan siput dalam musim hujan ni..

    ReplyDelete
  8. Kakak tak boleh tanam bunga ni di rumah kakak Nad sebab ruang terhad
    Kalau di kampung memang meriah macam-macam warna pun ada..

    ReplyDelete
  9. cantiknya nadia....gebu terang bunganya...mmg jatuh hati bila tgk zinnia ni kembangkan...

    ReplyDelete
  10. Salam Nadia,

    Masya-Allah comeynya zinnia ni, cukup meriah warnanya!

    ReplyDelete
  11. cantik warnanya..terang benderang..

    ReplyDelete