Mek Google

Loading...

Monday, October 13, 2014

Pizza Berbuka


Selamat pagi.....:D 

Ini lagi hasil dari resipi roti Dorina Delight....saya guna resipi yang sama untuk pizza. Kisahnya  sehari sebelum raya Qorban lepas..suami dan saya berpuasa sunat. Suami cakap nak makan Domino..tapi bahan-bahan dalam fridge lengkap untuk sediakan pizza.....tapi dah orang puasa cakap nak makan domino..so biar lah dia pergi beli....sekali suami call...Domino penuh orang..(memang la ramai, Domino baru je launch kat sini)...hahaha tahu sangat dengan peel nya yang tak suka dalam keadaan kalut....ok saya mula keluarkan bahan-bahan...sesudah sukat semua...biarkan breadmaker jalankan tugas....90 minit kemudian siap....ngam-ngam lepas solat Maghrib kami dapat makan homemade pizza!



Sebanyak 5 biji pizza dapat dihasilkan dengan adunan 3 cawan 1/2 tepung tu...banyak kan? Dengan based yang lembut dan topping sesuka hati memang saya puas hati....cuma en somi ada komen kalau ada nenas lagi kick!

Hmmm..hari ni 13/10/2014...birthday en somi...dah informed tadi masa breakfast...mau Domino ke pizza Melayu...Hahahahaha somi gelak sambil cakap...taruk nenas!

Dihari genap nya 32 tahun umur nya...semoga sentiasa diberi keberkatan oleh Allah s.w.t dari segala segi terutama kesihatan, & rezeki, diberi penuh kesabaran dalam membimbing kami sekeluarga. Amin.

11 comments:

  1. Nyum2...sedapnya...lama dah x mempizza ni hihi...

    ReplyDelete
  2. Assalam Nadia,

    sedapnya pizza yang nadia buat,selamat hari lahir buat suami nadia semoga di murahkan rezeki dan di berikan kesihatan dan bahagia bersama keluarga tercinta.

    :)

    ReplyDelete
  3. Selamat harijadi untuk suaminyer dan selamat menikmati homemade pizza...nampak sedap sangar...meh sekeping...

    ReplyDelete
  4. wah sedapnya pizza buatan sendiri..boleh letak toppings sesuka ati...selamat hari lahir ruk suami nadia..

    ReplyDelete
  5. Macam ni tutup pizza hut n domino nanntiii.....

    ReplyDelete
  6. Ohhhh domino yang dilalui masa balik raya haji lalu tu baru kena launch ye. Ada juga perasan bangunan kedai tu.
    Yang Nadia buat pasti lebih sedap dari domino.

    ReplyDelete
  7. Salam Nadia,

    Mengancam home-made Melayu pizza ni! Mak Aji ni selepas first try buah doh pizza keras kekkung, pastu tak buat2 doh, takut fail lagi! Boleh bagi link tak resepi tu, Mak Aji dok search x jupolah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mak Aji,

      Ini link nya

      http://dorinadelight.blogspot.com/2014/09/pepperoni-pizza-boat.html

      Delete
  8. Wah...sedap ni Nadia.Hasil Airtangan sendiri..tu lah yang buat che abang sayang..

    ReplyDelete
  9. Salam Nadia,

    Terima kasih sebab sudi mencuba lagi resepi roti pizza tu. Dan selamat hari lahir untuk si suami ye.. Rasanya kita ni macam sebaya lah Nadia hihi

    ReplyDelete
  10. Amiin.. hpy belated to En Suami Nadia.. akak tengok je la org buat piza:)

    ReplyDelete