Mek Google

Loading...

Friday, October 10, 2014

Homemade Beef Burger & Sandwich Bread

Salam Jumaat 

Sempena Raya Qorban yang lepas....dalam simpanan ada beberapa kilo daging Qorban...jadi sebahagian nya terfikir untuk dijadikan burger. Godek-godek resipi kat blog Azie Kitchen...then terus buat petang semalam...


Dengan hampir sekilo daging...dapat hasilkan 7 biji burger.


Pagi ni terus sediakan breakfast dan bekal untuk suami. Semalam juga saya repeat buat roti sandwich guna resipi daripada Dorina's Delight....hihih dah jatuh cinta dengan resipinya..entah berapa kali repeat dah.



Ok siap! Jom breakfast!.....:D

14 comments:

  1. Wahh... bertingkek-tingkek burger Nad:)
    Puas hati makan kalau macam ini gaya..

    ReplyDelete
  2. sedapnya nadia homemade burger...kami tahun nie tak mewah daging korbe cam thn lepas takleh lah nok joli2 buat daging burger kan...hhehehe..tgk yg nadia udahlerrr...

    ReplyDelete
  3. Salam Nadia,

    Arghh sandwich you tersangat lah mengancam okay!! Terasa nak makan homemade sandwich pulak skrg ni..

    I rasa kan, dah 4 kali you buat roti sanwich tu hehe. Oh ya, keep going guna mayo ke? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum ni guna mayo...harini guna yogurt utk bun...sangat lembut!

      Delete
  4. Tengok burger mengancam senget tu baik cepat makan, ada lebih x..hehe

    ReplyDelete
  5. Salam Nadia,

    Wah, mewah daging korban hingga boleh buat burger bagai! Yang tak tahan tu burger bertingkat2 tu! Double burger ni! Nak belek jugalah resepi roti yang Nadia sebut tu.

    ReplyDelete
  6. Nadia,

    Mak Aji dok cari resepi sandwich loaf kat Dorina's Delight tak jumpalah. Boleh beri link tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://dorinadelight.blogspot.com/2014/09/homemade-bread.html

      Delete
  7. Homemade burger & sandwich mmg the best!

    ReplyDelete
  8. wah bertingkat2 burgernya buatkan ku terliur..huhu

    ReplyDelete
  9. makin bertambah maju ni nadia..hehehe...so yummy!!!

    ReplyDelete
  10. Terliur kan hihihi..arini pun sy buat bun...tak sempat snap gamba..habis semuanya famili mkn cicah teh panas...hujan lebat ptg tadi...
    Dgg tak byk sy kumpul2 org bagi terus kisar saja....untuk buat burger n ada la lg sikit utk dibuat rencah dlm mee

    ReplyDelete
  11. K Mar ni KL Seremban.. ulang alik ..langsung tak ada daging korban.. FIL nak beri Kmar kata tak pe lah.. tak sempat nak masak2 lagi ni

    ReplyDelete