Mek Google

Loading...

Thursday, March 6, 2014

Kerabu Kaki Ayam

Salam selamat pagi

Meh nak tepek Kerabu Kaki Ayam dikala hampir waktu lunch ni...:D 


Antara bahan-bahan nya...serai, bawang merah, ulam raja, cili padi, daun bawang, tomato dimayang halus...kemudian limau kasturi atau limau nipis diperah secukup rasa.


Kaki Ayam yang direbus dengan sedikit garam, lada hitam dan sedikit serbuk stok ayam. Setelah ayam empuk..kikis isinya...dan gaul sebati dengan bahan-bahan di atas.


Ok ini semangkuk Kerabu Kaki Ayam...:D sesiapa yang suka boleh la cuba...:D

P/S: Dimasak ketika hari public yang lepas....

11 comments:

  1. Anak kakak mesti suka ni nadia sebab anak kakak kalau sup kaki ayam yg kembang-kembang tu dia suka betul... Kakak sebenarnya tak pernah buat ni. Nak kena cubalah bila ingat...

    ReplyDelete
  2. salam nadia,
    nampak simple jer cara penyediaannya..sy nie peminat kaki ayam..blh cuba jgklah nanti inshaallah..

    ReplyDelete
  3. 1st picture kita hari ni sama.. hahaha.. : bahan2 letak atas alas pemotong.. kakaka.. tak janji kan.. :)
    macam nak cuba gak lah.. sedap ni.. tq nadia..

    ReplyDelete
  4. Assalam Nadia,

    Sedapnya,tak penah try lagi buat...nk try la buat dari membazir tak makan. :)

    ReplyDelete
  5. salam nadia...nmpk sedap tuh...

    ReplyDelete
  6. salam dik,
    tak pernah lagi makan kerabu kaki ayam ni..boleh cuba ni.Terimakasih berkongsi.

    ReplyDelete
  7. salam rakan blogger semua,
    cuba la resipi ni..rasanya masam2 limau....mintak maaf..tak dapat nak BW...phone buat hal...haih nak kne cari baru ni :D

    ReplyDelete
  8. salam, lama tak mkn kerabu kaki ayam
    saya bw sini dan follow :)
    http://sweetmemories4u.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq khairul bariah...nanti akan dibalas bw...slow skit problem dgn phone n laptop..:D

      Delete
  9. Wah nampak makanan yang sangat sihat untuk badan lebih-lebih lagi waktu kemarau ni.

    ReplyDelete
  10. Nadia.. akk sbelum ni buat kerabu kaki ayam letak epal hijau yg dipotong dadu jer.. Resepi nadia ni pn cam sedap jgk.. nt nk try la..

    ReplyDelete