Mek Google

Loading...

Friday, May 4, 2012

Rumah Rumah...At last Alhamdulillah

Dah hampir sebulan takde update apa-apa...tak sempat..sekarang busy dengan umah baru..tak la baru..second hand house..at last dapat duduk rumah sendiri after setahun 4 bulan stay kat umah parent..macam-macam hal kena hadap bab beli rumah ni..en somi la yang paling feed up..sian plak...suppose after married berangan boleh duduk terus rumah sendiri..tapi sampai sekarang rumah tu status tak boleh dikenal pasti...dari bulan ke bulan if kitaorang call jawapan pemaju..."kami akan meeting dengan MB..kalau MB luluskan...insyallah encik akan dapat terus kunci rumah"....jawapan ni since tahun lepas before aku beranak hahahha sekarang Naufal dah 5 bulan..:p

So sebab dah feed up..en somi cari la rumah lain...tapi still banyak ragam penjual nya...one day aku browse Mudah.com jumpa la 1 rumah ni..untuk dijual..masa tu dalam pantang...discuss punya discuss..penjual setuju dan pembeli pun bersetuju...bank dan lawyer pun ok..tapi tup tup pending pejabat tanah pulak..ada prob untuk tukar nama..suppose bulan 2 lepas bole duduk..dah begitu begini..last-last penjual dengan budi bicara bagi kitaorg duduk dulu sementara tunggu approval pertukaran nama pada geran..pada 29hb April penjual bagi anak kunci...hehehe..:D

Maka dengan ini...Home Sweet Home....sekarang tengah semangat fikir hal decoration dan barang-barang rumah yang perlu dibeli.

No comments:

Post a Comment