Mek Google

Loading...

Thursday, May 31, 2012

Eskem Oreo Mama Naufal

Suka sangat tengok-tengok resipi kat myresipi..terjumpa la resipi aiscream..baca komen macam boleh try ni. So i amik lah resipi nyer catat-catat apa yang patut seperti berikut:

1. 2 1/2 cup Dutch Lady Full Cream Milk
2. 2 1/2 cup coffeemate nestle
3. Oreo 1 pack

I buat eskem oreo..if nak buat eskem perisa coklat or strawberry, sila beli Dutch Lady Milk perisa-perisa berkenaan.

Ok..cara nak buat nyer...sukat bahan-bahan terbabit...dan blend. Kalau nak texture eskem lagi gebu..blend lama sikit or masukkan dalam mixer...patah-patahkan oreo..dan blend. Masukkan dalam bekas dan simpan dala freezer lebih kurang 2 jam...tengok lah if campuran eskem dah separa beku...keluarkan dan blend sekali lagi...patah-patahkan lagi oreo dan blend...
setelah sebati...masukkan dalam bekas semula dan sejuk bekukan semalaman...esok nya taraaaa dah jadi eskem yang lazat..yum yum...dibawah ni hasilnya!..:D


Eskem Oreo..Nak lagi rasa oreo patah-patahkan dan tabur.


4 comments:

  1. wahhhhhhhh.. patut ler tak apdet story semalam.. rupanya sibok wat eskrem utk tayangan unggul hari ni.. sedapppnya.. mmg nampak lembut cam eskrem beli tu.. pandai wat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkkk ini hasil tahun lepas la cik nani....hahahhaha
      sy mabuk sekarang ni tak larat sangat...

      Delete
  2. assalamualaikum nadia...
    oooo mabok ade baby ye.. :) tahniahhh!!!!
    baru nak tanya ni.. gi mana menghilang.. lama tak apdet.. :) kasi no phone...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam nani..:D
      alhamdulillah br masuk 2 bulan..takde benda nak update...duk letih jer..takle ngadap blog lama2..rasa nak muntah...dtg keje pun duduk jer

      Delete