Mek Google

Loading...

Monday, May 14, 2012

Home Sweet Home

Taraaaa...alhamdulillah penat-penat fikir hal rumah..semalam kami berjaya stay dirumah sendiri..:D
Dua hari lepas berkampung dirumah cik wa (adik) di KL, nasib baik tuan umah bagi tompang takyah dah susah-susah cari hotel. Selama dua hari mencari barang-barang untuk rumah, especially barang gadjet untuk dapur and hiasan. Kitaorang pergi mencari di IKEA dan Metrojaya Midvalley. Hmm yang terkejut mak enon nyer..stencils stainless steel yang ada kat IKEA harga rm9.90 tapi aku dah beli kat kedai di kemaman ni dengan harga rm29.90..huwaaaa bole beli 3 ketul!! Memang terkedu lah sebab tengok ke barang tu..yang kat IKEA lagi berkilat!!! Hmm macam rasa sangat tertipuuuuuuuuuuuuu...:|

Well tapi semangat bershopping harus diteruskan..hahah...:D banyak gak kitaorg tangkap barang-barang yang comel dan murah...tapi penat ya ampun..memang sangat penat! Nak beli meja, cabinet, n etc yang agak gedabak sikit..tapi fikir tak muat kete plak..heheh..:p


Apa-apa pun rumah tu kecik saja..tapi quite selesa for our small family..ihik..:D Semalam dah start masak-masak...masak nasi goreng kampung for dinner..hehhe guna periuk belanga hadiah wedding membe-membe bagi...sungguh best guna kuali TEFAL, periuk IKEA, pan SUPOR..n etc lah..:D

nanti dah complete kemas kita taruk gamba disini ihik ihik...niat nya nak berkonsep traditional plus English...tengok lah macam mana..:D 

p/s: agak panas time malam...berpeluh-peluh naufal..tapi alhamdulillah dia tidur nyenyak..tak banyak ragam.

Ni antara mainan Naufal yang sempat ditangkap ke dalam troli...big carrot and brokoli..suka betul main hisap-hisap badan sayur ni.

No comments:

Post a Comment