Mek Google

Loading...

Tuesday, May 7, 2013

Alhamdulillah..:D

Alhamdulillah dengan izin Allah hari ini mama masih dalam keadaan sihat walafiat...genap 31 tahun menempuh hidup suka duka di bumi Nya....semoga perjalanan hidup mama sentiasa dipermudahkan..amin..:D

Pertamanya mama ingin berterima kasih atas rezeki yang diberikan oleh Allah...semalam rakan-rakan sepejabat mama meraikan ulangtahun mama yg ke 31 in advance hehhe..makan free...thanks a lot to Kak Long, Kak Syerliza, Kak Sarina, Zila & Nomi....semoga kalian dimurahkan rezeki dan ceria-ceria selalu...:D 

Gambar lupa pulak nak snap..masing-masing dah tak ingat camera...berselera dengan mozza masing-masing...:p

Orite sempena harijadi ni...mama nak display kejayaan mama dalam bercucuk tanam pokok bunga....Hidup dan berjaya juga pokok Alamanda mama berbunga...:D Mama tanam dari keratan batang yang diambil dari laman nenek Naufal...ada 4 kali jugak lah mama semai keratan nya..mati tak mahu hidup...keep on cucuk akhirnya pada bulan kelahiran mama iaitu May....maka iainya kembang....alhamdulillah suka!

Color seakan purple maroon

Baru belajar keluarkan 2 kuntum...

Nanti nak cucuk yang color orange pulak....Syok betul bila tanam sesuatu menjadi kan..:D

Hanya satu pokok baru belajar berbunga..lagi 2 pokok masih berusaha perbanyakkan daun

Another bunga yang berjaya kembang pada bulan ini adalah White Anthurium....nama melayu nya mama tak pasti..tapi suka dengan pokok bunga ni..suppose color nya putih melepak...dan kelopak yang besar...daun yang hijau sehat seperti KBB tanam tapi mama rasa cuaca terlalu panas..dan tak sesuai ditanam di situ...menyebabkan bunga kembang secara bantut.....hahah boleh lah...nanti akan dialih ke dalam pasu...kena fikir mana nak letak...:D

Okey itu saja update hari ini...ceria-ceria sokmo..assalamualaikum...:D

16 comments:

  1. hepi besday & hepi gardening mama naufal...:)

    ReplyDelete
  2. Salam nadia..selamat menyambut ulang tahun ke 31..semoga semua wishes come true yer..inshallah..seronokkan bila yang kita tanam sendiri kembang dihari istimewa nie..moga2 byk2 lagi akan kembang meraikan hari nadia nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ummu...sekarang tgh tunggu turn sayur2...tak sabar nak buat lauk!

      Delete
  3. Assalamualaikum nadia... Hepi Besday.. semoga sihat selalu dan sentiasa di murahkan rezeki.. aminnn.. :)

    pokok bunga yg atas skali tu.. lawa sangat.. bunga dia ada ton kaler.. macam lukis punya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..terima kasih nani..alamanda tu mmg ada tone...yg color orange pun ada tone purple sikit...

      Delete
  4. salam, hepi b/day nadia...moga pjg umur, sihat dan murah rezeki...oso hepi gardening hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih @na atas doa-doa diatas..amin...sama-sam kita semua dipanjangkan umur...sihat tubuh badan minda..dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan...happy gardening!

      Delete
  5. Salam Nadia,

    Selamat ulang tahun! Bunga pun macam tahu2 je tuannya sambut birthday, tu yang dia kembang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah rezeki di bulan menjadi...hehheh..TQ mak aji

      Delete
  6. Happy Belated B/day!!! ter miss lak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq lynn..by the way benih kongsi sy dh pos..minggu depan sampai la tu..:D

      Delete
  7. Selamat Hari Jadi.
    Best celebrate dalam taman.
    Cantik bunga warna alamanda tu.
    Berbunga lagi white anthurium tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq diana..yup pokok yang sama berbunga lagi dua masih gigih berdaun-daun

      Delete