Mek Google

Loading...

Thursday, August 9, 2012

Masak-masak Ramadhan (Minggu ke -2)

Hari Ahad lepas mama dengan ayah pegi pasar...niat nya nak cari petai aja untuk buat sambal udang petai...langsung petai takde kitaorag ke store market lain dan jumpa la ketam, kupang, ikan lampan...tanpa buang masa, mama terus tukar menu..tapi still remain menu sambal udang tu.

Kami beli ketam untuk buat maggi ketam...memandangkan kat kedai mahal sangat..rasa not worth it abiskan berpuluh rnggit untuk 1 mangkuk maggi ketam...so mama pun try masak sendiri...:D 
Bagi kami takde la sedap sangat..mama lagi suka makan dengan udang!

Pada hari tu, mama masak ikan lampan bakar, kupang masak cili, udang sambal, dan petola tumis air. Berselera sungguh makan!

Esok Jumaat mama nak try cari lagi ikan lampan tu...harap-harap ada lah yer! Jom tengok hasil masakan mama...:D

Kupang cili & Udang sambal

No comments:

Post a Comment