Mek Google

Loading...

Wednesday, August 20, 2014

Mol Bawang



13 comments:

  1. Salam Nadia,

    Kena taruk air gula merah kan sikit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer betul...taruk gula Melaka...ni tgh peram seminggu...br nk cuba..:D

      Delete
  2. mcm mudah jer,,nak try buat jugak lah..boh yis tak?

    ReplyDelete
  3. Assalam Nadia,

    Mol tu ape benda? guna untuk ape ni nadia? Mcm menarik ja. :D

    ReplyDelete
  4. Ketinggalan lagi...ni pertama kali dengar dan tengok. Nadia ni.. Intro tak masuk...cercite..

    ReplyDelete
  5. ya, i am also curious what is mol

    ReplyDelete
  6. As Salam nadia;
    projek menarik ni...suspen nak tahu ni...hehehe

    ReplyDelete
  7. ct ade try buat...mol sayur2 + nasi...tp xtau nak guna sukatannya cam mn...main tanam aje lam tanah

    ReplyDelete
  8. Salam semua...sbb semalam wordless kan hihi tu tepek aje gambar....sy tgh try buat mol bawang...sy tengok group Facebook group penanam orkid tegar tengah kemaruk buat mol macam2 jenis...yang paling banyak buat mol bawang...katanya mol ni makanan bagi orkid dan lain - lain tumbuhan...cara nya peram bawang dengan gula Melaka selama seminggu...nanti dah sebati..tapis...then bila nak guna campur dengan air...

    CT AJU -- sukatan pun sy tak pasti....sebab masing- masing jawab sukat lebih kurang..jd kne test try n error sendiri dulu lah...jd elok pada tanaman sy akan update lagi...:D

    ReplyDelete
  9. oh baca penerangan nadia baru faham pekebondo mol itu..baru festime kenal nie...:)
    make nisse jugok set2 dio dih..hihihih

    ReplyDelete
  10. Utk satu kilo bawang kena satu kilo gula merah gak ker? perlu letak air juga ker dalam campuran yg mula mula ni?

    ReplyDelete