Mek Google

Loading...

Saturday, June 8, 2013

Apa Yang Berlaku...

Assalamualaikum...salam sejahtera,

Selepas hampir sebulan bukak tutup perkarangan blog...hari ini cuba jugak menulis...harap-harap berjaya sampai abis...:D

Ok hmmm sebelum mood yang pelik itu datang...mama nak update hal-hal berikut:

1. Yes, mama disahkan pregnant kali kedua...minggu depan 3 bulan...baru jer pegi check up semalam dengan doktor...dan buat buku merah..alhamdulillah this time terus dapat sticker putih....due date pada 5hb Januari 2014...:D 

Test sendiri after lewat sebulan 2 minggu...heee

2. Yahuuuu...pokok bunga lily peach yang k.mar bagi tahun lepas berjaya berbunga...walaupun mama tak daya nak amik tahu tentang hidupan di laman rumah. Berbunga jugak!


3. Last hasil yang dituai..bayam merah autumn...sebulan lebih dah kut...mama tuai...tapi mama tak sempat merasa pun...tuai pertama kali mama bagi pada officemate..lepas tu entah tak tertuai...rasanya dah tua bangka kut bayam tu.


Lain lain hasil tak ada kut nya...sebab semua semaian baru sebelum ni...hanya tinggal pasu kosong...hihihih sangat tak daya...nak suruh assistants yang ada macam tak perlu...lagi baik diorang cover kerja rumah yang lain. Lagi pun tak daya nak masak...hmmm tak daya ke malas ke entah lah...

Okey lah itu serba sikit cerita nya...ada cerita lagi akan diolah ke dalam ni...taaaaaaaaaaaaaaa...:D

14 comments:

  1. Assalam ... 5 Jan tu .. kalau tepat tarikhnya samalah dgn birthday K Mar nanti... insyaallah selepas 3 bulan Nadia akan sihat semula ...take care...

    ReplyDelete
  2. Salam Nadia,

    Tahniah atas pertambahan ahli baru nanti! Jauh berjangkitnya nun dari Fiji ya! Kalau 2 Januari birthday anak bongsu Mak Aji boleh saing!!

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah Nadia..
    Tahniah banyak2 ..tumpang gembira..nie berkat doa di Mekah nie..:)..tak sempat saing tahun nie jgk yer..heheh..takperlah..
    Semoga nadia recover balik..mungkin dalam 3-4 minggu lagi kot..jaga diri baik2 tau..hehe

    ReplyDelete
  4. congrat nadia n family...next year bakal bertambah penjaga kebun...hehehheh...semoga semua sihat...doa2kanlah ct jugak ye...teringin jugak ni...hehheheh

    ReplyDelete
  5. salam nadia, patut la lama tak kluar...tertanya2 jgk apa dah berlaku, mis ur post...tahniah! tahniah naufal jgk nk jd abg doh.

    ReplyDelete
  6. terima kasih semua rakan-rakan blogger..kalau ikutkan pengalaman lepas sy awal seminggu..hihi..suspen bb 2013 kah or bb 2014..:D
    naufal sekarang dah berubah jadi manja takle tertinggi sikit pun suara..mula tunduk ke bawah...alahai abang long...hihihi

    ct aju...in shaa allah..nanti jangkit kat awk pulak...:D


    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,

    Tahniah nadia,berita gembira lagi mengembirakan.....hehe. Mamber sebelah partition pun baru je preggy kt office ni....makin ramai la lepas ni mak yong. :D

    Doakan2 lah saya pun di murahkan rezeki...boleh saing ngan nadia. keke...

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah tahniah... happy for u dear...
    nampaknya kita sainglah... liya pun due bulan january thn depan gak.. :)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..tahniah Nadia. saya ni mencuba-cuba tapi masih belum berhasil. hehe.
    salam kenal :)

    ReplyDelete