Berbulan tanam kailan...tapi tak tertuai..ini yang entah ke berapa pucuk nya tumbuh...mama tuai untuk digoreng sos tiram bersama kobis manis..
Boleh lah rasanya..ada yang muda dan ada yang keras..dah tua la tu...:p
Okey rabu kan arini..tak boleh tulis banyak-banyak...daaa assalamualaikum..:D
Kailan nie kalau dah terlebih matang sikit jer dah pahit rsnya..kalau yg baby tuh sedap kan..
ReplyDeleteTapi yang ni tak pahit...tak pasti jenis apa ni...ada la yang keras...
DeleteAssalam nadia,
ReplyDeletenampak macam masih muda lagi kailan tu. pasni semai lagi yang baru. :)
Ada yang keras..ada yang lembut..sampai suami pun dapat tahu..ni mesti yang tanam sendiri ni...rasa ok even keras sikit...sy dah start semai lagi tu...byk lagi benih nya yang di beli dr tanamsendiri
DeleteSalam Nadia,
ReplyDeleteseronok masak sayur hasil tanaman sendiri ya
a'ah puas hati :D
DeleteWah...kailan..sya pnh tanam dulu..tp mmg tak tau bila masa patut dituai..hehe
ReplyDeleteIkut kan Hampir 2 bln tanam Dah boleh tuai...
Deletesalam nadia, nmpk kecik je pokok2 kalian tu...tp kdg tu kecik tk mesti nya muda kan...hehehe
ReplyDeleteItulah ini tak pasti jenis kailan apa...ari tu banyak tanam pelbagai jenis...ni sy patah kan bahagian pucuk saja
DeleteKailan mmg susah nak agak tua atau muda, tapi kalo dah siap jadi menu.. makan smpai licin..
ReplyDeleteTepat sekali...licin sampai kn lupa maid x mkn lagi...hihihi
Deletekailan ni jangkamasa boleh dituai berapa lama ek,,sy dah sebulan tanam tak besar2 lagi..
ReplyDeletebelasah saja Nadia...makan saja :)
ReplyDeleteassalamualaikum nadia.. :)
ReplyDeletesihat ke? singgah sini jap.. sebelum meneruskan keje keje.. :) khailan goreng ngan isi ayam.. bestttt!!!
Sodap kailan tu ....goreng ngan ikan masin pun best hehe
ReplyDelete