Mek Google

Loading...

Saturday, June 16, 2012

Cinnamon & Red Bean Bread

Holaaa,

Semalam berjaya buat cinnamon bread..rasa la roti nyer..tapi tak gebu problem on yeast kut. Lepas buat roti kayu manis...doh yang balance tu i buat roti kacang merah..dapat la satu loyang kecik..(loyang pinjam mok punya)..loyang ni memang aku takde..dah pegi cari kat Fast Bekery tapi semua ada yang besar-besar...oven pulak cenonet jer..tak muat loyang besar-besar..ok back to cerita roti...

Start buat semalam dalam pukul 8..siap pukul 12..tu pun aku dah terlelap...huhu nasib baik tak hangus roti ku...tapi rasa die macam cookies..sebab agak keras...next time nak baiki lagi apa yang kurang dan apa yang lebih...kena keep on buat experiment. Oh ya, satu lagi benda kurang...sukatan cawan untuk liter..aku takde lagi..semalam sukat guna cawan je..main agak-agak...

Roti Cinnamon dan Roti Kacang Merah

yang dipotong-potong..makan dengan air teh panas-panas best!


No comments:

Post a Comment