Beberapa tuaian hijau merah pada bulan March...:D
Buah Roselle...Capsicum...Cilipadi dan buah Mulberry...yang merah masam....yang hijau...pedas!
Sawi, kangkung dan beberapa biji Roselle....roselle dibuat jus, sawi dibuat tumis air dan kangkung dicampak ke dalam nasi goreng kampung!
Sawi tumis air yang sangat simple...licin! Sawi tu sedap tak ada rasa pahit pun
Bendi hanya 3 biji baru belajar berbuah...:D
sawi fresh, masak tumis mmg best la nadia...feveret ni
ReplyDeleteDah tuai sawi comel tu? Seronok tengok Capsicum tu
ReplyDeletesuka la tgk menu sawi tu.....yummeeehhh....mabeles. Roselle nk masak ape nanti nadia?
ReplyDeletekrup krup rapuh sawi nya masa potong...na rasanya klu buat ulam pun boleh..
ReplyDeletek.mar capsicum tu ada ulat...sebiji je dapat mkn..yang lain buang...
ibu qis...roselle ada bg kt opismate sikit...diorg ni mkn mcm mangga muda tu....yg lain sy buat jus saja
sawi mmg peberet sayur...senang tanam n mudah subur
ReplyDeleteHasil dari keringat yg tak seberapa tapi hasilnya memuaskan satu keluarga.
ReplyDeleteBendi bila dah mula buah tak berhenti Nadia sama macam roselle..
sawi, bendi tnaman sayuran yang tak perlu penjagaan rapi....roselle rasanya sma kut ..tak da penglaman lagi ni
ReplyDeletebtul..boleh la untuk skali mkn bila tuai...x perlu beli sayuran sawi bendi...cuma cili ni...tak berapa nak meriah...masih kena beli
ReplyDeletebnyk tuh nadia hasil tuaian..yg pentingnya sup tuh mmg menawan..:)
ReplyDeletehahha sup segera tu ummu...potong pun panjang2 punya nak cepat
DeleteTak perlu nak ke pasar bulan April ni, petik di kebun sendiri ya Nadia ;) .
ReplyDeletealhamdulillah...cuma belanja sikit saja untuk sayur
Delete